Як вибрати найсмачнішу полуницю - хитрощі досвідчених покупців

Сезон полуниці у розпалі. Якщо ви вже купуєте її та готуєте десерти, такі як полуниця в шоколаді, незле буде ознайомитись із правилами, на які слід зважати при виборі ягід на ринках або в супермаркетах, передають Патріоти України.

Розповідаємо про них детальніше разом із "РБК-Україна". Наступні п’ять критеріїв допоможуть вам вибрати смачну полуницю "без хімії" і нітратів.

Колір ягід

Стигла та смачна полуниця повинна мати яскраво-червоне забарвлення. Саме такі ягоди містять найбільше вітамінів. Варто уникати ягід, що мають неприродний восковий блиск — зазвичай це свідчить про те, що полуниця вирощена на штучних добривах.

Аромат

Натуральні ягоди мають стійкий і приємний запах. А якщо полуниця не пахне або має дуже слабкий аромат — скоріше за все, вона ще не дозріла, або була вирощена на хімії.

Стан плодоніжки

Якщо чашолисточок зверху ягоди зелений і свіженький, це означає, що і полуниця також щойно з грядки. Але якщо на ній є біла смужка, це свідчить про те, що полуницю обробляли пестицидами.

Є ще один важливий нюанс — відстань між ягодою і листочками. Якщо вона є — полуниця солодка, а якщо листочки щільно прилягають до ягоди — вона буде кислою.

Насіння на ягодах

Зверніть увагу на зернинки: якщо вони випуклі, швидше за все, полуниця ще не зовсім дозріла. А от якщо дещо заглиблені, це свідчить про те, що ягоди уже стиглі.

Текстура полуниці

Надавайте перевагу пружним, не подавленим ягодам. Вони не повинні бути твердими.

Пропускаєте сніданок? Кардіологи пояснили, як це впливає на кров’яний тиск

неділя, 28 грудень 2025, 9:15

Сніданок давно називають найважливішим прийомом їжі, однак багато людей регулярно його ігнорують - через брак часу, відсутність апетиту або бажання зменшити калорійність раціону. Кардіологи застерігають: така звичка може негативно впливати на артеріаль...

Ніякої хімії! Покладіть це в шафу - і міль утече з дому

неділя, 28 грудень 2025, 8:56

Поява молі в домі завжди викликає роздратування та стрес. Ці комахи можуть зіпсувати одяг, улюблені светри та навіть дорогі речі, а харчова міль ще й псує продукти, створюючи зайві клопоти на кухні. Утім, позбутися шкідників можна без хімії - за допомо...