Сезон полуниці у розпалі. Якщо ви вже купуєте її та готуєте десерти, такі як полуниця в шоколаді, незле буде ознайомитись із правилами, на які слід зважати при виборі ягід на ринках або в супермаркетах, передають Патріоти України.
Розповідаємо про них детальніше разом із "РБК-Україна". Наступні п’ять критеріїв допоможуть вам вибрати смачну полуницю "без хімії" і нітратів.
Стигла та смачна полуниця повинна мати яскраво-червоне забарвлення. Саме такі ягоди містять найбільше вітамінів. Варто уникати ягід, що мають неприродний восковий блиск — зазвичай це свідчить про те, що полуниця вирощена на штучних добривах.
Натуральні ягоди мають стійкий і приємний запах. А якщо полуниця не пахне або має дуже слабкий аромат — скоріше за все, вона ще не дозріла, або була вирощена на хімії.
Якщо чашолисточок зверху ягоди зелений і свіженький, це означає, що і полуниця також щойно з грядки. Але якщо на ній є біла смужка, це свідчить про те, що полуницю обробляли пестицидами.
Є ще один важливий нюанс — відстань між ягодою і листочками. Якщо вона є — полуниця солодка, а якщо листочки щільно прилягають до ягоди — вона буде кислою.
Зверніть увагу на зернинки: якщо вони випуклі, швидше за все, полуниця ще не зовсім дозріла. А от якщо дещо заглиблені, це свідчить про те, що ягоди уже стиглі.
Надавайте перевагу пружним, не подавленим ягодам. Вони не повинні бути твердими.
Липкий жирний наліт - це проблема, з якою зіштовхуються всі господині будинків та квартир. Він накопичується на плитах, стільницях, витяжках, меблях та інших поверхнях. Але не варто перейматися, оскільки є безліч народних засобів, які легко впораються ...
Пироги з яблуками - справжня осіння випічка, яку можна готувати на будь-якому тісті. Наприклад, якщо ви любите сухі пироги, тоді зробіть пісочне, якщо любите м'які та пишні - готуйте тісто з содою, розпушувачем або дріжджами. Для пирогів на кшталт "Шар...