Попереду - ще одна важка для нас зима. За попередніми прогнозами, окупанти намагаються накопичити ракети далекобійного озброєння, щоб знову завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури, передають Патріоти України.
У сільських місцевостях українці заздалегідь запасаються дровами. Однак дрова коштують доволі дорого, тож про економію тут не йдеться. OBOZ.UA розбирався, як зробити, щоб дрова горіли у чотири рази довше.
Порада 1: як закидати дрова
У середньому одне поліно горить та тліє приблизно 1,5 години, але знаючи деякі лайфхаки, можна суттєво продовжити цей термін. Насамперед не варто недбало закидати дрова у пічку. Тут справа у фізико-хімічних процесах: якщо між дровами буде багато кисню, вони швидко згорять. Тобто, чим менше кисню – тим довше горять дрова. Закладайте поліна у пічку якомога щільніше.
Порада 2: розмір дров
Звернути увагу варто і на розмір дров та черговість закладання. Найперше відправляйте у пічку великі поліна, зверху – менші. Вийде своєрідний принцип піраміди.
Правило 3: розпалювання
Правильно склавши дрова, можна переходити до розпалювання. Починати потрібно з верхніх трісок – так можна розтягнути сам процес розпалювання і продовжити активне горіння.
Дрібні тріски швидко дають високу температуру, фактично прогріваючи приміщення. А потім до них приєднаються і нижні великі дрова – саме вони забезпечують максимальну віддачу теплотворного потенціалу.
Зверніть увагу і на тип дерева. Найбільший жар забезпечують:
А от найменший показник мають;
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...