Попереду - ще одна важка для нас зима. За попередніми прогнозами, окупанти намагаються накопичити ракети далекобійного озброєння, щоб знову завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури, передають Патріоти України.
У сільських місцевостях українці заздалегідь запасаються дровами. Однак дрова коштують доволі дорого, тож про економію тут не йдеться. OBOZ.UA розбирався, як зробити, щоб дрова горіли у чотири рази довше.
Порада 1: як закидати дрова
У середньому одне поліно горить та тліє приблизно 1,5 години, але знаючи деякі лайфхаки, можна суттєво продовжити цей термін. Насамперед не варто недбало закидати дрова у пічку. Тут справа у фізико-хімічних процесах: якщо між дровами буде багато кисню, вони швидко згорять. Тобто, чим менше кисню – тим довше горять дрова. Закладайте поліна у пічку якомога щільніше.
Порада 2: розмір дров
Звернути увагу варто і на розмір дров та черговість закладання. Найперше відправляйте у пічку великі поліна, зверху – менші. Вийде своєрідний принцип піраміди.
Правило 3: розпалювання
Правильно склавши дрова, можна переходити до розпалювання. Починати потрібно з верхніх трісок – так можна розтягнути сам процес розпалювання і продовжити активне горіння.
Дрібні тріски швидко дають високу температуру, фактично прогріваючи приміщення. А потім до них приєднаються і нижні великі дрова – саме вони забезпечують максимальну віддачу теплотворного потенціалу.
Зверніть увагу і на тип дерева. Найбільший жар забезпечують:
А от найменший показник мають;
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...
Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...