Як зробити, щоб дрова горіли у чотири рази довше - корисний лайфхак

Попереду - ще одна важка для нас зима. За попередніми прогнозами, окупанти намагаються накопичити ракети далекобійного озброєння, щоб знову завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури, передають Патріоти України.

У сільських місцевостях українці заздалегідь запасаються дровами. Однак дрова коштують доволі дорого, тож про економію тут не йдеться. OBOZ.UA розбирався, як зробити, щоб дрова горіли у чотири рази довше.

Порада 1: як закидати дрова

У середньому одне поліно горить та тліє приблизно 1,5 години, але знаючи деякі лайфхаки, можна суттєво продовжити цей термін. Насамперед не варто недбало закидати дрова у пічку. Тут справа у фізико-хімічних процесах: якщо між дровами буде багато кисню, вони швидко згорять. Тобто, чим менше кисню – тим довше горять дрова. Закладайте поліна у пічку якомога щільніше.

Порада 2: розмір дров

Звернути увагу варто і на розмір дров та черговість закладання. Найперше відправляйте у пічку великі поліна, зверху – менші. Вийде своєрідний принцип піраміди.

Правило 3: розпалювання

Правильно склавши дрова, можна переходити до розпалювання. Починати потрібно з верхніх трісок – так можна розтягнути сам процес розпалювання і продовжити активне горіння.

Дрібні тріски швидко дають високу температуру, фактично прогріваючи приміщення. А потім до них приєднаються і нижні великі дрова – саме вони забезпечують максимальну віддачу теплотворного потенціалу.

Зверніть увагу і на тип дерева. Найбільший жар забезпечують:

  • береза;
  • чорна сосна;
  • акація.

А от найменший показник мають;

  • тополя;
  • осика;
  • вільха;
  • верба.

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...