Зелений чай очолює список продуктів, які варто регулярно вживати, особливо якщо ми хочемо зберегти здоров’я на довгі роки. Його корисні властивості важко переоцінити. Однак виявляється, що за допомогою простого прийому можна посилити його дію, передають Патріоти України.
Зелений чай має багато корисних для здоров’я властивостей. Насамперед, він очищає організм від токсинів. Завдяки своєму складу зелений чай допомагає знизити шкідливий вплив вільних радикалів, які викликають прискорене старіння. Також цінними є його доглядові властивості для шкіри — антиоксиданти сприяють її зміцненню.
Регулярне вживання зеленого чаю також покращує обмін речовин. Завдяки сечогінним властивостям він сприяє виведенню токсинів. Цей напій допомагає схуднути, знижуючи бажання перекушувати між основними прийомами їжі. Він також запобігає утворенню целюліту та підтримує роботу печінки.
Зелений чай має заспокійливу дію і допомагає досягти внутрішньої гармонії. За це відповідають вітаміни групи В, дефіцит яких може призводити до хронічної втоми, апатії та підвищеної тривожності. Регулярне вживання зеленого чаю зменшує проблеми зі сном.
Настій зеленого чаю також запобігає розвитку атеросклерозу, інсульту та інфаркту. Калий, що міститься в напої, регулює роботу серця і нормалізує артеріальний тиск. Тому він рекомендований людям з гіпертонією. Зелений чай є хорошою альтернативою каві: він має подібний ефект, але діє повільніше.
«Давайте розглянемо всі нації, які живуть найдовше. Одна з їхніх характерних звичок — вживання різних трав’яних настоїв і чаїв, серед яких зелений чай користується заслуженою популярністю», — відзначає в інтерв’ю MindBodyGreen доктор Дінна Мініч, спеціалістка з функціональної дієтології. Вона визнає, що хоча зелений чай сам по собі має багато корисних властивостей, їх можна посилити.
Просто додайте в настій зеленого чаю лимонний сік. «Більшість людей цього не знають, але якщо пити зелений чай із додаванням лимонного соку, це підвищує вміст катехінів (антиоксидантів) і їхню біодоступність, тобто покращує засвоєння», — пояснює дієтолог.
Дослідження підтверджують це. Одне дослідження показало, що зелений чай з лимоном містить більше поліфенолів, ніж просто зелений чай. Це не означає, що зелений чай сам по собі не має антиоксидантів. Інша теорія в журналі Journal of Food Processing and Technology говорить про те, що висока концентрація лимонної кислоти посилює антиоксидантні властивості зеленого чаю, що полегшує їхнє засвоєння організмом.
Крім того, лимон має власний антиоксидантний профіль і містить значну кількість вітаміну С, необхідного для підтримки імунної системи, тому додавання невеликої кількості соку в ранковий чай не зашкодить.
Приготування настою зеленого чаю займе всього кілька хвилин. Просто закип’ятіть воду в чайнику і трохи дайте їй охолонути. Важливо не заливати чай окропом — температура води має бути близько 75 градусів Цельсія.
Потім залийте чай і настоюйте під кришкою близько п’яти хвилин — і він готовий! Якщо ви використовуєте порошковий зелений чай, пропорції заварювання зазвичай вказані на упаковці — зазвичай 2–4 г на чашку. Пийте настій не рідше двох разів на день, щоб швидше побачити бажаний результат.
Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...