Яке сало найкорисніше? Хитрий фокус допоможе вибрати справжній делікатес

При виборі сала варто покладатися не тільки на смак, але і прислухатися до порад досвідчених людей, які можуть допомогти у виборі якісного продукту, передають Патріоти України.

При цьому при виборі сала слід звертати увагу на зовнішній вигляд, а також на запах продукту. Це допоможе не помилитися при виборі й отримати якісний і свіжий "делікатес", адже питання про те, де найкраще сало у свині хвилює багатьох гурманів.

Який шматок сала краще

Попри багатство вибору варто пам'ятати основну "заповідь" гурмана: найбільш смачним вважається сало, отримане зі спини, а також з бічної частини туші. Велика перевага такого шматка - воно більш м'яке і має найменш товсту шкуру.

Не забувайте про те, що якщо ви зупинили свій вибір на салі з щоковини, шиї або голови, то воно виявиться більш жорстким, а також буде мати набагато більш товсту шкуру. При цьому отримати сало з м'ясними прошарками можна обравши продукт з черевної частини туші.

Якої товщини має бути сало

Навіть за зовнішнім виглядом сала можна визначити приблизний вік свині, з якої воно було отримано. Зверніть увагу на товщину продукту – якщо вона не перевищує 4-6 сантиметрів, значить хрюша не була "пенсіонеркою".

Багато про що також скаже і шкурка - у не старих свиней вона світла, на відміну від старих особин. При цьому від покупки сала немолодої свині, а також з темною шкурою і зі щетиною краще утриматися.

Де найніжніше сало у свині

  • Якщо ви віддаєте перевагу ніжному і не жилавому салу, тоді кращим вибором стануть шматочки, отримані з боків і зі спини;
  • Для приготування гарячих страв зазвичай роблять вибір на користь продукту більш жорсткого - з шиї і щік;
  • У разі вибору сала для подальшої термообробки, зупиніться на шматках з черевної частини туші.

Яке найкорисніше сало

У кожного гурмана може бути свій індивідуальний смак, але є непорушні правила, які говорять про те, що для організму найбільш корисним є вживання солоного або маринованого сала. При цьому смажене або копчене сало може негативно позначитися на організмі і навіть стати джерелом проблем зі здоров'ям.

Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...