Яку частину яйця не можна додавати у котлети - здивуються навіть досвідчені господині

Зробити домашні котлети ідеальними насправді дуже просто. Щоб вони були повітряними й ніжними, варто додати всього один секретний інгредієнт, а щоб фарш добре тримався купи і котлети вийшли соковитими, потрібно знати одне просте правило. Воно стосується яєць, передають Патріоти України.

Яку частину яйця треба додавати у фарш для котлет — білок чи жовток — знають професійні кухарі. Цим секретом ділиться prostoway.

Мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухими й жорсткими. Це пов’язано з тим, що і м’ясо, і яйце містять багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається. Саме тому у фарш рекомендують додавати лише жовток — так котлети не втратять соковитості і не будуть розвалюватися під час смаження.

До речі, аналогічно досвідчені кухарі рекомендують замочувати хліб не у молоці, а у воді. Знову-таки — через велику кількість білка.

Крім того, якщо ви досі вважаєте, що хліб у фарш додають лише ті, хто економить на м’ясі, то це зовсім не так. Саме хліб "відповідає" за соковитість, м’якість і ніжність страви. Пропорція на 1 кг – 250 г білого хліба, замоченого у воді.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...