Зробити домашні котлети ідеальними насправді дуже просто. Щоб вони були повітряними й ніжними, варто додати всього один секретний інгредієнт, а щоб фарш добре тримався купи і котлети вийшли соковитими, потрібно знати одне просте правило. Воно стосується яєць, передають Патріоти України.
Яку частину яйця треба додавати у фарш для котлет — білок чи жовток — знають професійні кухарі. Цим секретом ділиться prostoway.
Мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухими й жорсткими. Це пов’язано з тим, що і м’ясо, і яйце містять багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається. Саме тому у фарш рекомендують додавати лише жовток — так котлети не втратять соковитості і не будуть розвалюватися під час смаження.
До речі, аналогічно досвідчені кухарі рекомендують замочувати хліб не у молоці, а у воді. Знову-таки — через велику кількість білка.
Крім того, якщо ви досі вважаєте, що хліб у фарш додають лише ті, хто економить на м’ясі, то це зовсім не так. Саме хліб "відповідає" за соковитість, м’якість і ніжність страви. Пропорція на 1 кг – 250 г білого хліба, замоченого у воді.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...