Яку сіль використовувати для засолювання сала, щоб воно стало м’яким

На перший погляд, нічого особливого в цьому питанні. Чому потрібно щось вигадувати з сіллю, якщо нею треба просто засолити сало. Це не є розсіл чи квашення капусти, де можна наробити біди та все зіпсувати. Проте певні моменти є і з салом, передають Патріоти України.

Подробиці

Для засолювання рекомендується використовувати кам’яну сіль. А от йодовану краще не брати, бо можете отримати дивний смак сала. Окрім того, йод негативно впливає на саме сало. Він робить його слизьким, а ще витягує вологу.

Для соління беруть 200 г солі на 1 кг сала. Також потрібно 20 г меленого перцю та 0,5 головки часнику. Загалом, кількість солі не є принциповим моментом. Сало вбере стільки, скільки йому потрібно. А залишок потім можна зішкребти ножем.

Найпоширеніша помилка під час прання пуховика - він втратить об’єм

п’ятниця, 21 листопад 2025, 12:15

Пуховик - найтепліший зимовий друг, але неправильне прання може зруйнувати його пух і еластичність. Навіть легке пошкодження волокон призводить до втрати об’єму і тепла, передають Патріоти України. Основні правила прання пуховика:. Додаткові поради:. Д...

Помилка під час миття підлоги, через яку вона швидко брудниться

п’ятниця, 21 листопад 2025, 11:45

Блискуча підлога може швидко втратити свіжий вигляд через одну поширену помилку: залишки миючого засобу та надлишок води створюють липку плівку, яка притягує пил і бруд. Результат - замість чистоти, підлога швидко стає тьмяною, передають Патріоти Украї...