Який інгредієнт потрібно додати у холодець, щоб страва вийшла прозорою та нежирною

Холодець - традиційна українська страва, яка не лише смачна, а й корисна. Готується вона не складно, але не у всіх господарок виходить із першого разу. Часто холодець виходить каламутним та жирним, а хочеться, щоб він був прозорим. Ми розповімо, який інгредієнт зробить холодець ідеальним, зазначають Патріоти України.

Ароматний холодець без шару жиру – це реальність. Обов'язково вимийте всі продукти перед приготуванням. Виправити ситуацію з бульйоном, що помутнів, зможуть яйця. Додайте кілька сирих, добре збитих яєць прямо в бульйон і вони "заберуть" весь бруд. Після – дістаньте їх та викиньте.

Головна причина того, що холодець виходить каламутним, а не прозорим спочатку – це неякісні, брудні продукти. Піну, що утворюється при варінні м'яса, потрібно обов'язково прибирати. М'ясо також потрібно один раз проварити, злити брудну воду і поставити варити знову, додаючи в бульйон необхідні спеції.Щоб холодець добре загустів – у нього обов'язково треба додати копита. Перед тим, як додати в бульйон моркву, її потрібно порізати і обсмажити на сухій сковороді. Тоді холодець буде прозорішим.

На фінальній стадії приготування холодця з нього потрібно зняти надлишковий жир. Складіть у кілька шарів марлю та процідіть через неї бульйон. Через кілька хвилин жир підніметься на поверхню, і ви можете зібрати його ложкою, а залишки вимокнути серветкою. Курячий холодець завжди буде менш жирним, ніж з будь-якого іншого м'яса.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...