Кожному відомо, що японці славляться своїм довголіттям. Науковці вирахували, що середня тривалість життя японців становить 85 років. Вчені упродовж кількох десятиліть вивчали це диво і дійшли висновку, що цьому сприяють харчові звички. Розповідаємо, який продукт потрібно їсти, щоб довго жити, з посиланням на допис дієтолога Олега Швеця у Facebook, передають Патріоти України.
«Японія – це країна-лідер за тривалістю життя населення. Прогнозовано, що японці, які народилися 2023 року, житимуть у середньому 85 років. Цей результат є третім у світі», – каже дієтолог.
Лікар переконує, що завдяки традиційній місцевій кухні та способу життя японці живуть довго, зберігаючи чудовий стан свого здоров’я до глибокої старості. Це пов’язано з тим, що японські харчі містять низку унікальних речовин, серед них і наттокіназа. Це природний фермент натто – японського блюда на основі соєвих. Цей фермент виробляється внаслідок бродіння натто під впливом пробіотичної бактерії Bacillus subtilis.
Користь натто проявляється у тому, що японці майже не мають хронічних захворювань, через що збільшується тривалість життя. Дослідження показали, що у тих, хто вживає соєві боби натто, менший ризик захворювань серця.
Лікар зазначає, що цей продукт багатий на білок, вітаміни й мінерали, але значно потужнішим є його фермент – наттокіназа.
«У Східній Азії ці боби, що мають виразний смак та аромат, їли протягом тисячоліть. Вони є єдиним джерелом наттокінази. Також цей фермент можна придбати в аптеці у вигляді дієтичної добавки, вона буде так само ефективна», – зазначає лікар.
Цей фермент доволі безпечний, але його потужний ефект може спричинити небажані наслідки в організмі людей із деякими захворюваннями.
Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...
Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.