Кожному відомо, що японці славляться своїм довголіттям. Науковці вирахували, що середня тривалість життя японців становить 85 років. Вчені упродовж кількох десятиліть вивчали це диво і дійшли висновку, що цьому сприяють харчові звички. Розповідаємо, який продукт потрібно їсти, щоб довго жити, з посиланням на допис дієтолога Олега Швеця у Facebook, передають Патріоти України.
«Японія – це країна-лідер за тривалістю життя населення. Прогнозовано, що японці, які народилися 2023 року, житимуть у середньому 85 років. Цей результат є третім у світі», – каже дієтолог.
Лікар переконує, що завдяки традиційній місцевій кухні та способу життя японці живуть довго, зберігаючи чудовий стан свого здоров’я до глибокої старості. Це пов’язано з тим, що японські харчі містять низку унікальних речовин, серед них і наттокіназа. Це природний фермент натто – японського блюда на основі соєвих. Цей фермент виробляється внаслідок бродіння натто під впливом пробіотичної бактерії Bacillus subtilis.
Користь натто проявляється у тому, що японці майже не мають хронічних захворювань, через що збільшується тривалість життя. Дослідження показали, що у тих, хто вживає соєві боби натто, менший ризик захворювань серця.
Лікар зазначає, що цей продукт багатий на білок, вітаміни й мінерали, але значно потужнішим є його фермент – наттокіназа.
«У Східній Азії ці боби, що мають виразний смак та аромат, їли протягом тисячоліть. Вони є єдиним джерелом наттокінази. Також цей фермент можна придбати в аптеці у вигляді дієтичної добавки, вона буде так само ефективна», – зазначає лікар.
Цей фермент доволі безпечний, але його потужний ефект може спричинити небажані наслідки в організмі людей із деякими захворюваннями.
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...
Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...