Господиням на замітку: Як швидко розм’якшити затверділий сир

При тривалому зберіганні будь-який твердий сир почне покриватися кіркою, яку потрібно зрізати. Якщо ж неправильно зберігати продукт (наприклад, без плівки), він затвердіє і пожовтіє значно раніше, передають Патріоти України.

Подробиці

Втім, перетворення на «камінь» та зміну кольору далеко не завжди говорить про те, що сир більше не придатний для харчування. Продукт цілком можна врятувати, особливо за відсутності ознак запліснявілості.

Достатньо провести одну нескладну процедуру – і сирний брусочок не просто стане м’яким, а здаватиметься свіжим і нещодавно придбаним продуктом.

У чому полягає хитрість

У «порятунку» твердого сиру має брати участь такий популярний напій, як молоко. Ним потрібно просочити серветку. Змоченою в молоці паперовою серветкою обгорніть затверділий продукт.

Та відправте у такому вигляді твердий сир до холодильника хоча б на одну годину. А краще – на 2-3 години. Як тільки час минув, ви можете дістати сир, зняти серветку і переконатися, що він став м’яким і ніжним. Смак теж вас повністю влаштує.

Чому кава з молоком - не просто смачно, а ще й корисно: Вчені розставили крапки над "і"

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:45

Чи може улюблений ранковий напій не лише бадьорити, а й допомагати боротися із запаленням в організмі? Дослідження вчених із Копенгагенського університету дає обнадійливу відповідь: поєднання кави з молоком може мати потужний протизапальний ефект, пере...

Рис буде смачнішим, якщо не варити його у воді - ось чим замінити

п’ятниця, 18 липень 2025, 9:12

Рис - один із найпопулярніших гарнірів: доступний, універсальний і швидкий у приготуванні. Але без правильного підходу він часто виходить прісним. Домашня кулінарка Андреа Воган радить просту, але ефективну заміну води - звичайний курячий бульйон, пере...