Є секрет! Як смажити м’ясо чи рибу з мінімумом олії, щоб не підгоріли

Досвідчені господині назвали три способи, які допоможуть посмажити м’ясо чи рибу без підгоряння навіть на старій сковороді, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед святом буває так, що нові сковороди зайняті і потрібна ще одна. Залишається старий посуд, який наважуються використовувати не всі, адже страва може пригоріти.

Як смажити, щоб страва не пригоріла.

Перший спосіб

Потрібен пергамент чи папір для випікання. З них вирізують квадрати або прямокутник потрібного розміру та кількості. Потім слід змастити кожен лист олією і посипати будь-якими спеціями до смаку.

М’ясо заздалегідь відбивають. Шматочки викладають на один край квадрата, а другим накривають. Виходять своєрідні «конверти». Сковороду добре розігрівають, а потім обсмажують заготовки на сухому посуді з двох сторін по 5-7 хв.

Другий спосіб

Знадобиться багаторазовий тефлоновий лист. Він рятує навіть із найстарішою сковородою, у якої геть-чисто відсутній антипригарний шар. На тефлоновому листі можна смажити яєчню, омлет чи розігрівати готові страви.

Третій спосіб

Часто індукційні плити працюють імпульсивно: вмикаються-вимикаються, коли працюють на мінімальній потужності. Зазвичай це дуже незручно. Але тут на допомогу прийде чавунна сковорода (нова чи стара).

Сковороду ставлять на плиту, а в неї поміщають меншу каструлю (сковороду), в якій готують їжу. Гріються два дна і стрибки температури нівелюються. Зручно навіть у тому випадку, якщо щось витече. Нижня сковорода убереже від забруднення.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...