Є секрет! Як замаринувати скумбрію, щоб була смачніша за червону рибу

Червона риба вважається більш «престижним» продуктом, ніж скумбрія, передають Патріоти України.

Однак і скумбрію можна смачно приготувати.

Подробиці

Маринована скумбрія може бути набагато апетитнішою, ніж червона риба.

Гості будуть в захваті від страви. Головне – повністю дотримуватися рецепту.

Як правильно замаринувати

Візьміть близько 600 грам риби, очистіть її та промийте.

200 мілілітрів води виливають в окрему ємність. Вода повинна бути підсоленою (достатньо однієї столової ложки солі). Вам також потрібно додати половину столової ложки цукру.

Не забувайте про інші спеції. Рекомендуємо додати кілька лаврових листочків, дві гвоздики, половину чайної ложки коріандру та ароматного перцю.

У такому вигляді вода ставиться на вогонь. Після закипання маринад слід готувати близько п’яти хвилин.

Коли маринад остине і охолоне, ви можете залити ним скумбрію, нарізану на шматки.

Рибу слід маринувати в скляній ємності з кришкою. Не забувайте про такі компоненти маринаду, як 9% оцет та рослинна олія – одна чайна ложка.

Контейнер з рибою слід поставити в холодильник. Скумбрія повинна маринуватись в холодильнику 10 годин.

Як результат, страва виявиться дуже м’якою смачною і ніжною.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Експерти пояснили, чим може бути небезпечний популярний посуд з пластику, металу, дерева

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:35

Чому варто уникати розігрівання їжі у пластиковому посуді та не слід вичавлювати лимонний сік у металеву тарілку? Виявляється, за деяких обставин популярний посуд може стати справжньою отрутою, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Під час на...

Вчені знайшли "вбивцю ракових клітин" у звичайних продуктах: Що треба їсти

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:15

Дослідники з Чиказького університету виявили, що природний каротиноїд зеаксантин, відомий своєю користю для зору, має ще одну унікальну властивість - він посилює здатність імунних клітин атакувати ракові пухлини, передають Патріоти України. Вчені з’ясу...