Є секрети: Як готувати котлети, які ніколи не будуть сухими

Котлети – це страва, яка об’єднує різні кулінарні традиції, але кожна господиня прагне зробити їх соковитими та ароматними. Часто проблема сухості пов’язана з технікою приготування або вибором інгредієнтів, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість про ідеальний спосіб створення ніжних і соковитих котлет. Є кілька цікавих секретів, які варто спробувати на своїй кухні.

Щоб зробити котлети більш насиченими та ароматними, варто додати до фаршу смажений бекон і сухарі, замочені в молоці. Ці прості інгредієнти створюють неперевершений смак і текстуру страви.

Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 150 г бекону
  • 1 цибулина
  • 80 г панірувальних сухарів
  • 150 мл молока
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок петрушки
  • сіль, перець, кмин — за смаком
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:1. Залийте панірувальні сухарі молоком і залиште їх для набухання на кілька хвилин.

2. Наріжте бекон дрібними шматочками і обсмажте на сковорідці до золотистого кольору. Потім додайте подрібнену цибулю, перемішайте і смажте ще кілька хвилин. Приправте суміш кмином і зніміть з вогню.

3. З’єднайте фарш із замоченими сухарями, смаженим беконом із цибулею, подрібненою петрушкою, пресованим часником, сіллю і перцем. Все ретельно перемішайте.

4. Трохи відбийте м’ясо, щоб котлети вийшли ніжними. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 15 хвилин.

5. Сформуйте котлети бажаного розміру. Обсмажте їх на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії. Смажте по 4 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.

6. Після смаження вимкніть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і залиште котлети на 10 хвилин, щоб вони "дійшли".

Використовуйте комбінований фарш (свинина + яловичина) для оптимального балансу соковитості та смаку. Не пропускайте етап відпочинку фаршу – це допоможе інгредієнтам "подружитися".Смаження бекону та цибулі окремо додає глибини аромату.

Не робіть цього після чашки кави - інакше у вашій кухні з’явиться жахливий запах

неділя, 3 серпень 2025, 13:05

Для мільйонів людей ранок немислимий без кави - ароматної філіжанки латте або капучино, чи навіть простого еспресо на ходу. Але виявляється, після кави варто двічі подумати, перш ніж викидати залишки, передають Патріоти України. Фахівці з побуту з орга...

Цей домашній трюк видаляє жовті плями з матраца - і ви не повірите, що це так легко

неділя, 3 серпень 2025, 12:10

Інколи плями від автозагару, макіяжу чи інших забруднень можуть зіпсувати вигляд матраца. Але, як розповідає "Королева чистоти" Лінсі Кромбі, для очищення вам знадобиться лише один засіб - перекис водню, передають Патріоти України. Чистка матраца — спр...