Найчастіше капусту вирощують розсадним способом. Залежно від терміну достигання виділяють ранні, середні та пізні сорти, передають Патріоти України.
Рання капуста достигає через 60-90 днів після появи сходів, саме її зазвичай використовують для літніх салатів, супів та других страв. Вона швидко росте та має приємний ніжний смак. А для маринування, засолювання чи тривалого зберігання більше підійдуть середні та пізні сорти.
Зверніть увагу, що найкраще саджати капусту на грядці, де раніше росли пасльонові, бобові культури а також часник, цибуля, огірки чи морква.
Ранні сорти висаджувати можна, коли температура повітря вночі не опускатиметься нижче +8+10° С. Зазвичай це припадає на кінець квітня та початок травня. До моменту висадки капусти на грядки, на розсаді мають з’явитися 4-5 листочків. Середні та пізні сорти висаджують у відкритий ґрунт приблизно через 2-3 тижні після ранніх.
Досвідчені городники кажуть: щоб вродили великі качани капусти, слід не забувати про добрива. Наприклад, при висадженні розсади на грядки у кожну лунку рекомендують насипати трохи перегною.
Щоб ефект був ще кращим, можна додавати по одній столовій ложці меленої яєчної шкаралупи та одній чайній ложці суперфосфату.
Є думка, що порошок гірчиці може допомогти захистити коріння розсади від шкідників. Тож у лунку насипають одну чайну ложку гірчиці.
Після цього радять перемішати всі інгредієнти та залити лунку гарячою водою, але не окропом. Можна використати слабкий розчин марганцівки.
У жодному разі не висаджуйте розсаду у лунку, допоки суміш повністю не охолоне. А після посадки використовуйте наступну схему поливу:
Коли мине два тижні після посадки, експерти радять додати азотовмісне добриво. Для цього потрібно приготувати спеціальний розчин для поливу. У 10 л води розводять 1 столову ложку добрива. На кожен кущ знадобиться 300 мл розчину.
Потім кожні два тижні можна поливати капусту розчином коров'яку. Також готують настій із лушпиння цибулі, щоб капусту не дуже поїла гусінь.
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...
"Хочу нагадати Вам, дорогі друзі, про суперцінний напій -- ромашковий чай. Чашка теплого ромашкового чаю – це не просто ритуал перед сном. За цією простою традицією -- справжня наука, яка працює на користь нашого організму", - про це у Фейсбуці пише лі...