Картоплі буде дуже багато! Ось що треба зробити у червні, щоб отримати рекордний урожай

Червень - гаряча пора для городників. Починають сходити різноманітні культури, з’являються бур’яни, активізується боротьба зі шкідниками, передають Патріоти України.

На початку літа основна задача – забезпечити картоплю всім необхідним для нормального формування та розвитку бульб. OBOZREVATELзібрав основні поради городникам для щедрого урожаю.

Підгортання картоплі

Серед городників досі точаться дискусії щодо необхідності червневого підгортання. Однак користь процедури важко переоцінити. Підгортання сприятиме нарощуванню додаткових корінців, на яких потім формуються коренеплоди.

Крім того, варто усунути ризик оголення бульб. Справа в тому, що під прямими сонячними променями картопля набуває характерного зеленого забарвлення. В ній підвищується вироблення глікоалкалоїдів, в тому числі отруйного соланіну.

Загалом процедуру рекомендують проводити тричі:

  • перше варто зробити після появи сходів, коли зелень витягнеться над землею на 7-10 см.
  • друге починають приблизно через два тижні після першого (висота 15-17 см);
  • третій раз картоплю потрібно підгорнути, коли кущ виросте до 25 см. При цьому не треба повністю засипати кущ землею, достатньо трохи накидати ґрунту між пагонами.

Якщо почати підгортання занадто пізно, є ризик пошкодження кущів, що призведе до часткової втрати урожаю.

Що таке мульчування

Мульчування корисне для запобігання розростанню бур’янів та утримання вологи. Досвідчені городники кажуть, що чим менше бур’янів на грядці – тим менше у картоплі шансів підхопити грибкові хвороби. Здавна у якості мульчі використовували солому.

Захисні заходи

Щоб захистити картоплю від шкідників, фітофторозу та бактеріальних хвороб можна приготувати спеціальну суміш.

На 10 літрів води потрібно взяти 40 г бітоксибациліну та 30 г фітоспорину. Обприскувати рослину таким чином радять вранці у безвітряну погоду. При необхідності можна провести повторну обробку через два тижні.Червень – гаряча пора для городників. Починають сходити різноманітні культури, з’являються бур’яни, активізується боротьба зі шкідниками.

На початку літа основна задача – забезпечити картоплю всім необхідним для нормального формування та розвитку бульб. OBOZREVATELзібрав основні поради городникам для щедрого урожаю.

Підгортання картоплі

Серед городників досі точаться дискусії щодо необхідності червневого підгортання. Однак користь процедури важко переоцінити. Підгортання сприятиме нарощуванню додаткових корінців, на яких потім формуються коренеплоди.

Крім того, варто усунути ризик оголення бульб. Справа в тому, що під прямими сонячними променями картопля набуває характерного зеленого забарвлення. В ній підвищується вироблення глікоалкалоїдів, в тому числі отруйного соланіну.

Загалом процедуру рекомендують проводити тричі:

  • перше варто зробити після появи сходів, коли зелень витягнеться над землею на 7-10 см.
  • друге починають приблизно через два тижні після першого (висота 15-17 см);
  • третій раз картоплю потрібно підгорнути, коли кущ виросте до 25 см. При цьому не треба повністю засипати кущ землею, достатньо трохи накидати ґрунту між пагонами.

Якщо почати підгортання занадто пізно, є ризик пошкодження кущів, що призведе до часткової втрати урожаю.

Що таке мульчування

Мульчування корисне для запобігання розростанню бур’янів та утримання вологи. Досвідчені городники кажуть, що чим менше бур’янів на грядці – тим менше у картоплі шансів підхопити грибкові хвороби. Здавна у якості мульчі використовували солому.

Захисні заходи

Щоб захистити картоплю від шкідників, фітофторозу та бактеріальних хвороб можна приготувати спеціальну суміш.

На 10 літрів води потрібно взяти 40 г бітоксибациліну та 30 г фітоспорину. Обприскувати рослину таким чином радять вранці у безвітряну погоду. При необхідності можна провести повторну обробку через два тижні.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...