Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні обмежити її споживання, передають Патріоти України.

1. Гіпертонія і серцево-судинні захворювання
Кофеїн підвищує артеріальний тиск і може викликати аритмії, тому людям з гіпертонією або хворобами серця слід бути обережними або повністю виключити каву зі свого раціону.

2. Виразка шлунка і гастрит
Кава стимулює вироблення шлункового соку, що може погіршити симптоми виразки або гастриту, викликаючи біль і печію.

3. Тривожні розлади і безсоння
Кофеїн збуджує нервову систему, що може призводити до підвищеної тривожності, нервозності та проблем зі сном.

4. Вагітність
Вагітним жінкам рекомендується обмежити споживання кави через можливий негативний вплив кофеїну на розвиток плоду.

5. Підвищена кислотність шлунка та рефлюкс
Кава може посилювати симптоми печії і викликати дискомфорт у пацієнтів з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою.


Що робити, якщо ви любите каву, але маєте проблеми зі здоров’ям?
Порадьтеся з лікарем щодо допустимої дози кофеїну. Також можна спробувати каву з низьким вмістом кофеїну або замінити її на зелений чай, який має м’якший ефект.


Кава — це приємний і корисний напій для багатьох, але тільки за умови здоров’я та помірності. Будьте уважні до свого організму і бережіть здоров’я.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...