
Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today.
За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості.
За даними Harvard Health, какао-боби містять сполуку під назвою флаваноли, яка покращує здоров'я серцево-судинної системи та контроль рівня цукру в крові.
"Я б не стала покладатися на жоден із цих напоїв у плані істотної користі для здоров'я. Оберіть той, який вам більше до вподоби, - зазначила дієтологиня. - Найздоровіша їжа в будь-якій категорії залежатиме від вас, вашого бюджету, вашої культури, ваших цілей у сфері здоров'я та багато чого іншого".
За даними Johns Hopkins Medicine, коли йдеться про каву, як кофеїн, так і кава без кофеїну приносять однакову користь для здоров'я, зокрема сприяють підтримці здорового рівня ферментів печінки і зниженню ймовірності розвитку колоректального раку.
Тим, хто відчуває фізичні або психічні побічні ефекти від кофеїну, Галаті рекомендувала пити каву без кофеїну або трав'яні чаї.
Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...
Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...