Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today.
За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості.
За даними Harvard Health, какао-боби містять сполуку під назвою флаваноли, яка покращує здоров'я серцево-судинної системи та контроль рівня цукру в крові.
"Я б не стала покладатися на жоден із цих напоїв у плані істотної користі для здоров'я. Оберіть той, який вам більше до вподоби, - зазначила дієтологиня. - Найздоровіша їжа в будь-якій категорії залежатиме від вас, вашого бюджету, вашої культури, ваших цілей у сфері здоров'я та багато чого іншого".
За даними Johns Hopkins Medicine, коли йдеться про каву, як кофеїн, так і кава без кофеїну приносять однакову користь для здоров'я, зокрема сприяють підтримці здорового рівня ферментів печінки і зниженню ймовірності розвитку колоректального раку.
Тим, хто відчуває фізичні або психічні побічні ефекти від кофеїну, Галаті рекомендувала пити каву без кофеїну або трав'яні чаї.
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...
Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...