Кава та какао з новою силою "схопилися" за смаки споживачів: Американський дієтолог пояснює, який з двох напоїв корисніший для здоров'я

Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today.

За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості.

За даними Harvard Health, какао-боби містять сполуку під назвою флаваноли, яка покращує здоров'я серцево-судинної системи та контроль рівня цукру в крові.

Кава чи какао - що корисніше

"Я б не стала покладатися на жоден із цих напоїв у плані істотної користі для здоров'я. Оберіть той, який вам більше до вподоби, - зазначила дієтологиня. - Найздоровіша їжа в будь-якій категорії залежатиме від вас, вашого бюджету, вашої культури, ваших цілей у сфері здоров'я та багато чого іншого".

За даними Johns Hopkins Medicine, коли йдеться про каву, як кофеїн, так і кава без кофеїну приносять однакову користь для здоров'я, зокрема сприяють підтримці здорового рівня ферментів печінки і зниженню ймовірності розвитку колоректального раку.

Тим, хто відчуває фізичні або психічні побічні ефекти від кофеїну, Галаті рекомендувала пити каву без кофеїну або трав'яні чаї.

Чи корисно приймати холодний душ? Лікар розставив крапки над "і"

понеділок, 1 липень 2024, 8:27

Холодний душ має багато переваг, зокрема підвищує рівень ендорфінів, покращує обмін речовин і кровообіг. Це своєрідний щит від різних застуд і грипу, передають Патріоти України. Холодний душ або загартовування – це будь-який душ із температурою води ни...

Це така смакота! Пухкі пончики на молоці, які тануть у роті

понеділок, 1 липень 2024, 8:14

Приготуйте ці смачні пухкі пончики, які тануть у роті. Їх можна зробити глазурованими або просто притрусити цукровою пудрою, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Яйце змішайте з теплим молоком, до просіяного борошна додайте цукор, с...