Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today.
За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості.
За даними Harvard Health, какао-боби містять сполуку під назвою флаваноли, яка покращує здоров'я серцево-судинної системи та контроль рівня цукру в крові.
"Я б не стала покладатися на жоден із цих напоїв у плані істотної користі для здоров'я. Оберіть той, який вам більше до вподоби, - зазначила дієтологиня. - Найздоровіша їжа в будь-якій категорії залежатиме від вас, вашого бюджету, вашої культури, ваших цілей у сфері здоров'я та багато чого іншого".
За даними Johns Hopkins Medicine, коли йдеться про каву, як кофеїн, так і кава без кофеїну приносять однакову користь для здоров'я, зокрема сприяють підтримці здорового рівня ферментів печінки і зниженню ймовірності розвитку колоректального раку.
Тим, хто відчуває фізичні або психічні побічні ефекти від кофеїну, Галаті рекомендувала пити каву без кофеїну або трав'яні чаї.
Здорове та збалансоване харчування - найкращий спосіб задовольнити потреби організму у поживних речовинах. Водночас іноді виникає потреба у додатковому прийомі вітамінів і мінералів. Особливо це стосується вітаміну D у холодні сезони або у разі підтвер...
У кавоманів часто виникає запитання, чи справді вона зневоднює організм. Видання RealSimple спробувало відповісти на це питання у своїй статті та розповіло, як саме впливає ваша улюблена ранкова чашка на рівень гідратації, передають Патріоти України з...