Хрусткі і смачні деруни: Найпростіший рецепт приготування

Деруни - це відоме блюдо в усьому світі. Рецепт класичних дерунів дуже простий, і по ньому готують багато господинь практично на всій території України, передають Патріоти України.

Традиційно деруни є другою стравою, і подаються без гарніру, найчастіше до обіду зі сметаною.

Рецепт дерунів

Вам потрібно:

  • Картопля - 800-900 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком,
  • Масло рослинне (для обсмажування)
  • Сметана для подачі на стіл.

Підготувати всі потрібні нам овочі. Картоплю і цибулю добре помити і очистити. Картоплю натираємо на дрібній тертці, або якщо є комбайн, натираємо в кухонному комбайні.

До натертої картоплі додаємо, яйця, борошно, сметану, сіль, перець. Потрібно добре перемішати картопляне тісто на деруни.

Розігріти масло на сковороді і сформувати оладки. Зазвичай на сковороду викладають по 1 столовій ложці, тоді виходять красиві і оформлені смачні деруни. Смажити до утворення темно-золотистого кольору з двох сторін.

Хрусткі деруни з овочами на сковорідці - смачний рецепт

Вам потрібно:

  • Картопля - 4 штуки.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1 пч.
  • Морква, болгарський перець - 1 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Сметана для подачі.

Всі овочі добре промити і просушити паперовими рушниками. Морквину і болгарський перець, бажано червоний, але підійде і жовтий, натерти на крупній тертці, зелену цибулю добре подрібнити. Перець може дати сік, його бажано віджати, щоб не довелося додавати борошно.

Картоплю для дерунів і ріпчасту цибулю натерти на дрібній тертці, віджати сік, або як вже писали в попередньому класичному рецепті дерунів, можна натерти при наявності кухонного комбайна. Додати до нашого тіста для дерунів з овочами борошно збите з сіллю яйце, і все ретельно перемішати. У сковороду налити рослинне масло і викладати тісто ложкою. Смажити деруни по 2-3 хвилини з кожного боку до появи золотисто кольору.

Справжні українські деруни з салом - покроковий рецепт

Вам потрібно:

  • Картопля - 6 шт.
  • Морквина і ріпчаста цибуля - по 1 шт.
  • Свіже сало - 150-200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне - 0.5 скл.
  • Сіль, перець - за смаком,
  • Масло рослинне (для смаження)

Підготувати овочі, добре промити і просушити. Поки овочі сохнуть, нарізаємо тоненько, соломкою сало. Морквину чистимо і натираємо на крупній тертці. Пізніше натираємо і обов'язково віджимаємо картоплю на деруни.

Всі підготовлені овочі змішуємо, солимо і перчимо за смаком. Додаємо яйце, і знову добре перемішуємо. До цієї маси додаємо півсклянки борошна. Розігріваємо сковорідку. На соняшниковій олії смажимо деруни з салом на невеликому вогні, з двох сторін до золотистої скоринки.

Цікаво, що багато хто вважає, що деруни родом з Білорусі. Але істотна відмінність українських і білоруських дерунів полягає в тому, що в білоруські додають м'ясо. Традиційні, українські деруни містять в собі тільки картоплю. Приємного апетиту!


Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...