Коли найкорисніша українська крупа геть не українська, не смачна і не корисна: Китайська гречка - як її розпізнати і які перестороги називають фахівці

Китай є світовим лідером у галузі виробництва гречки. Однак там її розглядають перед усім як кормову культуру для свійських тварин і не дотримуються високих стандартів якості

Але ніби гречка — "вона і в Африці гречка", крупа імпортна або вітчизняна, хіба можуть бути відмінності. Однак все ж таки вони є. Давайте розбиратися, чи є різниця між китайським та українським продуктом і чи варто купувати китайську гречку.

Чим шкідлива китайська гречка?

  • У китайській гречці низький вміст корисних речовин, точніше практично повна їхня відсутність. Тому така гречка зовсім не корисна нашому організму.
  • Наявність пестицидів. Ви можете, звичайно, заперечити, скажете, що в аграрному комплексі будь-якої країни використовують пестициди. І будете праві. Але в Китаї пестициди використовують особливо завзято.
  • Імовірність наявності цвілі у крупі. Оскільки зерно живий організм, який дихає і виділяє вологу, тому служить гарним середовищем для поширення плісняви. А оскільки гречка з Китаю проходить величезний шлях, проходячи багато різних складів, в яких можуть не дотримуватися умов зберігання. Тому у китайської гречки більше шансів стати осередком розвитку цвілі.

Після прочитаного, у будь-якої людини з'явиться одне питання — як можна відрізнити китайську гречку на прилавках магазинів?

  • Китайська гречка невелика. Має темніший відтінок через специфіку технології обсмажування крупи. В Україні гречку обсмажують один раз, у Китаї — двічі.
  • Наша крупа має гостру форму, а китайська — округлу форму зерен.
  • Різниця в ціні може сильно відрізнятися у 2 і навіть у 3 рази. Продукт зі Сходу буде в рази дешевшим. Якщо ви побачили таку різницю, то перед вами вітчизняний та імпортний продукт.

Китай є світовим лідером у галузі виробництва гречки... кормової

Є ще один спосіб відрізнити китайську гречку — приготувати гречану кашу та скуштувати її.

Річ у тім, що при приготуванні наша гречка вариться дещо довше, зате вона краще збільшується в розмірі і добре набухає.

Наша гречка після варіння світлішає, а китайська залишається темною. Нашу гречку можна їсти навіть без вершкового масла, а китайська стає дуже сухою.

Ну і найголовніше для більшості споживачів, не заморожених на користі їжі — смак. Китайська гречка трохи гірчить. Наче на тарілці звичайна гречана каша, але їсти її неможливо. Смак — гіркота з пересмаженим зерном. І навіть добрий шматок вершкового масла не може перебити цей присмак.

Не робіть помилок! Через цю популярну зачіску може випадати волосся

четвер, 13 листопад 2025, 12:45

Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...

Це варто знати всім! ТОП-5 приладів, які ніколи не можна вмикати в подовжувач

четвер, 13 листопад 2025, 12:15

Подовжувачі використовуються у кожному домі, але, за словами експерта з енергетики Гордона Волліса з Your NRG, ніколи не треба підключати до них потужні пристрої, яким би зручним це не здавалося. Про це пише Express, передають Патріоти України. «Подовж...