Сало у помірній кількості принесе організму лише користь. Однак деяким людям варто відмовитись від цього продукту в раціоні, навіть від мінімальних порцій. Дієтолог Наталія Самойленко розповіла, для яких людей сало є шкідливим, передають Патріоти України.
Для більшості сало це суперфуд, який до того ж корисний. У цьому продукті є холін – вітамін В-комплексу, що бере участь у метаболізмі. Також сало чудово впливає на судини і клітинні мембрани завдяки лецитину, що міститься в ньому.
При споживанні 20 - 30 грамів сала на день (рекомендована кількість) в організм потрапляє всього 30 міліграмів холестерину, тому при такій дозі не варто боятися про здоров'я судин і зайву вагу.
Дієтолог рекомендує їсти сало вранці і в обід, адже цей продукт насичує організм енергією. Якщо їсти сало перед сном, то якість сну може погіршитись
Деяким людям варто відмовитись від вживання сала. Це потрібно зробити тим, у кого є проблеми з нирками та печінкою. Власникам таких діагнозів як панкреатит та холецистит краще уникати сала.
Людям, які мають зайву вагу, або тим, хто прагне скинути кілька кілограмів, сало в цьому прагненні точно не допоможе. Навіть мізерні порції продукту можуть завадити запустити процес схуднення. Дочекайтеся, коли кілограми почнуть танути, і потім можете зрідка балувати себе сальцем.
Літнім людям та маленьким дітям від сала в раціоні також слід відмовитися. У малюків травлення ще недосконале, а у людей похилого віку нерідко є проблеми з жовчовиділенням. І в тих, і в інших, сало може викликати негативні наслідки.
В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...
Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...