Корисні поради: Експерт розповіла, яку ковбасу не варто купувати

Чим менше інгредієнтів ковбаси - тим краще.

Експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко розповіла, яку ковбасу можна їсти, а яку - не варто купувати, тому що вона складається з різних вторинних продуктів птахівництва, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Сидоренко радить насамперед звернути увагу на маркування продукту, пише Obozrevatel. Якщо на ковбасному виробі є маркування "ММО", його не варто купувати. "Я раджу читати маркування. Якщо на ковбасних виробах написано "ММО" – це м'ясо механічної обвалки, другосортна сировина, яка робиться у вигляді пасти з кісток, шкіри, різних вторинних продуктів птахівництва. Коли філе обрізається, а все інше перемелюється на таку пасту", - розповів експерт.

Також слід звертати увагу на кількість інгредієнтів ковбаси. Чим їх менше - тим краще, чим вище сорт ковбаси - тим краще. "Чим більше склад, тим гірше. Не варто це вживати, тому що це непрогнозована суміш (...) Ковбаси перешого-другого сортів, напевно, не варто вживати. Як правило, чим вище ціна, тим теж краще", – пояснила Сидоренко.

Крім того вона розповіла, які сорти ковбаси найчастіше фальсифікують. Це сирокопчені та варені ковбаси.

За її словами, сирокопчені ковбаси підробляють через те, що це не лише популярний, але і дорогий продукт. Варену ковбасу підробляють через її доступність.

Це справді працює! ТОП-фруктів, які варто їсти для схуднення

неділя, 12 травень 2024, 4:15

Фрукти є здоровою та смачною їжею, що допомагає компенсувати дефіцит вітамінів та інших корисних речовин в організмі. Фрукти мають низьку калорійність, що допомагає знижувати вагу тіла, лікувати деякі захворювання та слугувати альтернативним перекусом....

От у чому секрет! Китайська технологія приготування розсипчастого та смачного рису

субота, 11 травень 2024, 21:12

Протягом тисячоліть рис в Азії є традиційною та щоденною стравою. Він є головним гарніром та самостійною стравою. Кожен житель Китаю знає секрети приготування цієї крупи, як зробити її смачною та розсипчастою в домашніх умовах. Читайте про це далі у ст...