
Експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко розповіла, яку ковбасу можна їсти, а яку - не варто купувати, тому що вона складається з різних вторинних продуктів птахівництва, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.
Сидоренко радить насамперед звернути увагу на маркування продукту, пише Obozrevatel. Якщо на ковбасному виробі є маркування "ММО", його не варто купувати. "Я раджу читати маркування. Якщо на ковбасних виробах написано "ММО" – це м'ясо механічної обвалки, другосортна сировина, яка робиться у вигляді пасти з кісток, шкіри, різних вторинних продуктів птахівництва. Коли філе обрізається, а все інше перемелюється на таку пасту", - розповів експерт.
Також слід звертати увагу на кількість інгредієнтів ковбаси. Чим їх менше - тим краще, чим вище сорт ковбаси - тим краще. "Чим більше склад, тим гірше. Не варто це вживати, тому що це непрогнозована суміш (...) Ковбаси перешого-другого сортів, напевно, не варто вживати. Як правило, чим вище ціна, тим теж краще", – пояснила Сидоренко.
Крім того вона розповіла, які сорти ковбаси найчастіше фальсифікують. Це сирокопчені та варені ковбаси.
За її словами, сирокопчені ковбаси підробляють через те, що це не лише популярний, але і дорогий продукт. Варену ковбасу підробляють через її доступність.
Зливний отвір може бути найбруднішим місцем у вашому домі, навіть якщо раковина сяє чистотою. Суміш мила, жиру та харчових відходів утворює в трубах наліт, який не лише смердить, а й приваблює шкідників. Про це пише The Mirror, передають Патріоти Украї...
Зимова експлуатація автомобіля завжди б’є по кишені. Фізика робить своє: загусле мастило, холодний двигун та підвищений опір повітря вимагають більше енергії. Видання UaMotors та міжнародні профільні експерти поділилися методами, які допоможуть зберегт...