Корисний лафхак для всіх! Прострочена курятина - як відрізнити свіже м'ясо від того, що залежало

Курятина, як і решта видів м'яса, нерідко може залежатись на прилавку чи в підсобці магазину. Через зростання цін на м'ясо цей продукт не завжди йде нарозхват, а тому може неабияк залежатися і навіть ризикує зіпсуватися, передають Патріоти України.

При цьому, аби продати товар, реалізатори вдаються до всіляких хитрощів, які дозволяють видати продукцію, що залежалася, за свіжу. Знавці процесу можуть назвати десяток методів "реанімації" несвіжого м'яса і курятини, зокрема.

Купивши таке м'ясо, доведеться "у кращому випадку" викинути його на смітник. А в найгіршому – можна отруїти таким продуктом усю родину.

Кажуть, для того, щоб надати несвіжому м'ясу свіжого вигляду, достатньо промити його у спеціальному розчині. Що це за розчин, і який його хімсклад, можна лише здогадуватися. Тому курятину, яка продається на вагу, потрібно ретельно дослідити.

Фахівці радять при покупці курятини звертати увагу на кілька параметрів:

  • поверхня м'яса повинна бути чиста і суха, але не обвітрена;
  • колір курятини має бути рожевий або блідо-рожевий;
  • м'ясо має бути пружним на дотик (при легкому натисканні пальцем воно повинно швидко відновити колишню форму);
  • на шматку м'яса не має бути ніяких згустків крові або синюшних плям;
  • м'ясо не повинно мати ніякого стороннього запаху.

Краще купувати м'ясо в заводській вакуумній упаковці. Тоді можна розраховувати, що його не піддавали жодним "реанімаційним" методам. Але й, звичайно, у такій упаковці також слід звертати увагу на термін зберігання, адже і у вакуумі курятина має свій термін зберігання.

"Якщо продукція у вакуумі, звертайте увагу також на термін придатності та умови зберігання, вітрина має бути охолодженою. Також існує думка, що курку, яка псується, можуть помити в спеціальних розчинах, щоб повернути їй товарний вигляд, і знову продавати. Так от, якщо продукція у промисловій упаковці, цього зробити напевно не можна", - каже голова правління "Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ" Валентин Безрукий.

При цьому хімсклад курятини, яка у нас продається, викликає менше питань, ніж її свіжість, каже експерт. Переважна більшість курячого м'яса, що продається в торговій мережі, не містить надлишку антибіотиків і гормонів. Загалом, якщо оцінити ринок курятини, то м'яса, до якого є зауваження щодо хімскладу та свіжості – не більше 40%. Але й ці 40% можуть комусь потрапити.

Зовсім не стрес! Названо основні фактори, які спричиняють близько 80% випадків інсульту

субота, 22 лютий 2025, 9:20

Інсульт – надзвичайно поширений стан. Щороку з інсультами в Україні госпіталізують понад 145 тисяч осіб. Передумови, що значно підвищують ризик виникнення цього стану, медики називають факторами ризику, передають Патріоти України. "Ефективна профілакти...

Водіям на замітку! Як захистити лобове скло та двірники авто від обледеніння

субота, 22 лютий 2025, 8:50

У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...