Корисний лафхак для всіх! Прострочена курятина - як відрізнити свіже м'ясо від того, що залежало

Курятина, як і решта видів м'яса, нерідко може залежатись на прилавку чи в підсобці магазину. Через зростання цін на м'ясо цей продукт не завжди йде нарозхват, а тому може неабияк залежатися і навіть ризикує зіпсуватися, передають Патріоти України.

При цьому, аби продати товар, реалізатори вдаються до всіляких хитрощів, які дозволяють видати продукцію, що залежалася, за свіжу. Знавці процесу можуть назвати десяток методів "реанімації" несвіжого м'яса і курятини, зокрема.

Купивши таке м'ясо, доведеться "у кращому випадку" викинути його на смітник. А в найгіршому – можна отруїти таким продуктом усю родину.

Кажуть, для того, щоб надати несвіжому м'ясу свіжого вигляду, достатньо промити його у спеціальному розчині. Що це за розчин, і який його хімсклад, можна лише здогадуватися. Тому курятину, яка продається на вагу, потрібно ретельно дослідити.

Фахівці радять при покупці курятини звертати увагу на кілька параметрів:

  • поверхня м'яса повинна бути чиста і суха, але не обвітрена;
  • колір курятини має бути рожевий або блідо-рожевий;
  • м'ясо має бути пружним на дотик (при легкому натисканні пальцем воно повинно швидко відновити колишню форму);
  • на шматку м'яса не має бути ніяких згустків крові або синюшних плям;
  • м'ясо не повинно мати ніякого стороннього запаху.

Краще купувати м'ясо в заводській вакуумній упаковці. Тоді можна розраховувати, що його не піддавали жодним "реанімаційним" методам. Але й, звичайно, у такій упаковці також слід звертати увагу на термін зберігання, адже і у вакуумі курятина має свій термін зберігання.

"Якщо продукція у вакуумі, звертайте увагу також на термін придатності та умови зберігання, вітрина має бути охолодженою. Також існує думка, що курку, яка псується, можуть помити в спеціальних розчинах, щоб повернути їй товарний вигляд, і знову продавати. Так от, якщо продукція у промисловій упаковці, цього зробити напевно не можна", - каже голова правління "Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ" Валентин Безрукий.

При цьому хімсклад курятини, яка у нас продається, викликає менше питань, ніж її свіжість, каже експерт. Переважна більшість курячого м'яса, що продається в торговій мережі, не містить надлишку антибіотиків і гормонів. Загалом, якщо оцінити ринок курятини, то м'яса, до якого є зауваження щодо хімскладу та свіжості – не більше 40%. Але й ці 40% можуть комусь потрапити.

Психологічний тест! Що відбудеться з вами до кінця весни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:08

Психологічний тест у картинці визначить ваше найближче майбутнє. Пропонуємо дізнатися, які зміни трапляться у вашому житті до кінця цієї весни, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і визначить, що ви помітили першим. Ваша підсвідомість да...

Це може здивувати! Відомий психіатр назвав разючу відмінність між успішними людьми та невдахами

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:58

Психіатр, доктор медичних наук, професор Олег Чабан стверджує, що відмінність між успішними людьми та невдахами можна розгледіти вже в роботі мозку. Як не дивно, але мозок успішної людини менш активний, ніж мозок людини з низьким рівнем IQ, передають ...