Корисний лайфхак: Як зробити котлети дуже соковитими? Є маленький секрет

Котлети - це універсальне м'ясне блюдо врятує вас в будь-який час. Їх можна подавати на сніданок, обід і вечерю, а також в свята. До котлет підходить практично будь-який гарнір, а холодними їх можна класти на бутерброди, передають Патріоти України.

Однак ви можете бути спецом по котлетам, але не знати, як зробити їх особливо соковитими. Але ж секрет їх полягає в одному-єдиному інгредієнті, який додають в фарш. Цього інгредієнта немає в магазинному фарші, і тому краще робити його власними руками.

Для приготування соковитих котлет нам знадобляться:

  • кілограм м'яса (якому віддаєте перевагу);
  • півкіло цибулі;
  • сира морква і картоплина, натерті на тертці;
  • 20-30 грам вершкового масла кімнатної температури;
  • приправи;
  • сіль і перець;
  • щіпка харчової соди.

Сирі овочі і приправи додають котлетам соковитості. Але найголовніший секрет полягає саме в цій щіпці соди, яку потрібно додавати в фарш разом з приправами. Тоді котлети виходять ніжними і пишними. До речі, якщо ви додасте в фарш соду, то тоді ні яйця, ні вимочений в молоці м'якуш білого хліба вам не знадобляться.

Ось перелік процесів:

Натріть на тертці цибулю, моркву і картоплю.

М'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку. Змішайте всі інгредієнти і вимісіть фарш.

Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини, щоб м'ясні соки змішалися з іншими інгредієнтами.

Потім знову вимісити фарш, щоб він наситився повітрям.

Змочіть руки у холодній воді. Тепер починайте ліпити котлети. Дістаньте невелику кількість фаршу, скачайте в кульку і сплющьте. Викладіть на дошку.

Коли котлети виліплені, обваляйте їх у борошні або в паніровці.

Нагрійте на сковороді топлене вершкове масло або олію. Смажте котлети не більш 7 хвилин з кожного боку.

Порада: часто не перевертайте, щоб утворилася приємна скоринка. І не кладіть багато котлет на сковороду відразу.

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...