Корисний лайфхак на травневі свята: ТОП-5 порад, як вибрати м'ясо для шашлику

З приходом весни наблизився і сезон шашлику. І тут головним залишається питання: як же вибрати якісне, натуральне м'ясо, передають Патріоти України.Відзначимо, що для шашлику найкраще брати свинину, курку, але можна яловичину, баранину

Як обрати:

1. Колір

М'ясо не повинно бути темним, або надто світлим, якщо це курка. Також свіже охолоджене м'ясо завжди сухе, але не глянсове, а рівномірного кольору.

2. Запах

Обов'язково понюхайте м'ясо, запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо ви відчули навіть трохи якийсь не такий запах – від купівлі потрібно просто відмовитися.

3. Температура

Найкраще брати тільки охолоджене м'ясо. Тому парне м'ясо (щойно вбитої тварини, не більше ніж півтори години з моменту забою) для шашлику абсолютно не підходить, воно вийде жорстким.

4. Гнучкість

Якщо не хочете купити відтале чи заморожене, просто натисніть на нього пальцем, щоб відчути, пружне воно чи ні. Запам'ятайте, відтале м'ясо має пухку консистенцію, насичений колір і навіть червоний кров'яний сік і не буває пружним. Також воно не повинно бути липким, вологим або в слизу.

5. Вид

Добре огляньте м'ясо з усіх боків, обов'язково розгорніть його, щоб подивитися, яке воно всередині. І краще брати цілим шматком.

Потрібно також звернути увагу на місце, звідки було відрізано м'ясо.

Свинина

Краще брати "ошийок" – м'ясо, розташоване вздовж хребта на шиї. Також підходить і смуга вздовж хребта на спині. З нього вийде відмінний шашлик.

Курячий шашлик

Він дуже легкий у приготуванні, має ніжний і соковитий смак. Для нього найкраще підійдуть гомілки, стегна і крила.

Як вибрати курку для шашлику. Джерело: pixabay.com

Баранина

Потрібно вибирати м'ясо тільки молодого барана. Воно завжди яскраво-червоне, але якщо м'ясо набуло темнуватого, рубінового відтінку, значить, баранина стара. Але якщо все ж ви побачили свіжу баранину, беріть завжди вирізку, корейку або м'якоть задньої частини.

М'ясо потрібно брати тільки молодої тварини. Джерело: pixabay.com

Яловиче м'ясо

Потрібно вибирати тільки світле, це означає, що яловичина молода і краще брати вирізку.

.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...