Краще виключити з раціону! Названо найгірші продукти для вечері

На думку тренерки, існують продукти, які не рекомендується вживати на вечерю через їхній вплив на організм. Вони можуть спричинити небажані ефекти, яких краще уникати у вечірній час, передають Патріоти України.

Фітнес-тренерка Kateryna Demianiuk поділилася своїм рейтингом продуктів, яких варто уникати на вечерю, щоб зберегти своє здоров'я та підтримувати оптимальну фізичну форму.

Кисломолочні продукти

Ці продукти можуть різко підвищувати рівень інсуліну в організмі. Це спричинить набряки та негативно вплине на підшлункову залозу. Крім того, кисломолочні продукти можуть викликати здуття живота і лише короткочасне відчуття насичення, що не є бажаним для вечірнього приймання їжі. Вечеря має бути легкою та сприяти відновленню організму без зайвого навантаження.

Фрукти (смузі та фреші)

Хоча фрукти – здорова та корисна їжа, фруктоза, яка міститься в них, засвоюється і накопичується у печінці. Ввечері печінка працює повільніше, а це може призвести до накопичення зайвого жиру. Крім того, фрукти можуть спричинити печію, здуття та відчуття голоду через швидкий процес засвоєння і підвищення рівня цукру у крові.

Рафіновані вуглеводи (випічка, солодощі, мед, цукор, борошно)

Рафіновані вуглеводи різко підвищують рівень цукру в крові, а це навантажує серце та підшлункову залозу. Вони можуть посилити апетит, спричинити набряки і набирання зайвої ваги. Вечеря, що містить такі продукти, може порушити нормальний обмін речовин та сприяти проблемам зі здоров'ям.

Багато важкої білкової їжі (свинина, великі стейки, гарніри з бобових)

Важка білкова їжа потребує довгого часу на перетравлення (5-6 годин). Це може погіршити якість сну, оскільки організм буде зайнятий перетравлюванням продуктів, а не відновленням. Такі продукти можуть навантажувати шлунок і викликати затримку рідини в організмі.

Продукти, що містять крохмаль (картопля, рис, пшениця, борошно, макарони)

Продукти, що містять крохмаль, можуть значно підвищувати рівень цукру в крові. Це може призвести до запалення шлунково-кишкового тракту та сприятиме набирання зайвої ваги у разі переїдання. Вечеря з такими продуктами може негативно вплинути на ваш метаболізм і здоров’я.

Що краще їсти

Для оптимальної вечері підійдуть легкі й поживні страви. Найкраще обирати різноманітні овочі, бажано термічно оброблені, які сприяють легкому травленню та забезпечують організм необхідними вітамінами й мінералами. Легкі білкові продукти, як-от біла риба, птиця або яйця, забезпечуть необхідним білком без надмірного навантаження. Додавши невелику кількість складних вуглеводів, як-то гречка, кіноа, амарант або пшоно, ви забезпечите свій організм тривалим відчуттям ситості, крім того, ці продукти підтримають оптимальний рівень енергії вашого організму.

Є секрет! Яке дерево посадити біля будинку, щоб у ньому завжди панувало щастя

середа, 4 вересень 2024, 23:10

Дерева здавна відіграють важливу роль у народних віруваннях, оточені безліччю забобонів і прикмет. Кожне дерево має свою символіку й енергетику, яка, згідно з повір'ями, може впливати на наше життя та долю, передають Патріоти України. РБК-Україна (прое...

Оцінять всі! Як зробити піцу на лаваші за 15 хвилин

середа, 4 вересень 2024, 18:13

Якщо хочете порадувати своїх рідних піцою, а часу на приготування тіста немає, то спробуйте зробити швидку піцу на лаваші. Вона готується за 15 хвилин, передають Патріоти України. Для цього вам треба купити дві упаковки круглих лавашів. Щоб їх було 4 ш...