Яйця - повсякденний продукт, який зустрічається в раціоні чи не кожної сім'ї. Вони є важливою їжею для сніданку, здоровим способом розпочати день. Однак, готуючи їх, дехто все ще робить багато помилок, передають Патріоти України.
Незалежно від того, чи йдеться про яєчню, яйце пашот або омлет, якщо яйця не приготовані належним чином – це не порадує наші смакові рецептори. Шеф-кухар Ясмін АльСаваф розповіла про найпоширеніші помилки, які роблять люди під час приготування яєць, а також поділилася своїми порадами щодо приготування різних яєчних страв.
Варені яйця
Коли йдеться про відварювання яєць, АльСаваф каже, що найпоширенішими помилками є:
Відповідно, потрібно враховувати всі вказані вище нюанси. Помістіть яйця шумівкою у киплячу воду. Яйця вкруту можна починати варити на повільному вогні або в холодній воді, проте яйця невкруту і середню варку слід починати з окропу.
Ключовим моментом також є час. За словами АльСаваф, час для приготування яєць починається, щойно вода починає закипати.
Яйця пашот
Найпоширеніші помилки, які роблять люди при приготуванні яєць-пашот:
Розбите яйце опустіть у киплячу воду, воно спочатку опуститься на дно й повільно спливе нагору, утворюючи форму сльози.
"Щоб отримати ідеально приготоване яйце пашот, потрібно близько 3-4 хвилин. Якщо у воду потрапляє більш ніж одне яйце, це означає, що температура впаде, тому яйцям може знадобитися більше часу для ідеального приготування", - зазначила АльСаваф. Потім шумівкою дістаньте яйце з каструлі та покладіть на паперовий рушник, щоб воно висохло.
Смажені яйця
Найпоширеніші помилки, які роблять люди під час приготування яєчні, за словами АльСаваф, такі:
Свіжі яйця, пояснює шеф-кухар, необхідні для приготування ідеально прожарених яєць. Смажити їх варто на середньому вогні. "Смажені яйця повинні бути блискучими, з повністю застиглими білками, без бульбашок або рум'янцю, а жовтки повинні бути приготовлені належним чином відповідно до ваших уподобань", - сказала АльСаваф.
Яйця вона радить розбивати не одразу на сковорідку, а в окремій мисці, щоб жовтки залишилися цілими. Якщо ви хочете приготувати яйця сонячною стороною вгору, додайте трохи води всередину сковороди, потім накрийте їх кришкою, щоб запарити яйця і приготувати жовтки.
Омлет
АльСаваф зазначила, що є низка помилок, які можуть зіпсувати ваш омлет. Найбільш поширені:
Натомість варто збивати яйця, поки білки і жовтки не стануть однорідними. За словами АльСаваф, не треба збивати, поки яйця не стануть пінистими або поки в них не увійде занадто багато повітря.
Для плоских омлетів, які не потрібно перемішувати, вона радить додавати начинку на самому початку приготування. Для згорнутих начинку слід додавати, коли омлет майже готовий.
"Ви можете додати дві чайні ложки бульйону на яйце або вершки в омлетну суміш, щоб отримати більш насичений і вершковий результат", - пропонує АльСаваф.
Стосовно ж приправи, то її краще додавати якомога ближче до завершення приготування омлету.
Скрембл
Під час приготування яєчні скрембл, зауважує АльСаваф, найпоширеніші помилки:
Натомість варто додати невелику кількість бульйону (приблизно 2 чайні ложки на яйце) до збитих яєць. Так, у міру випаровування рідини яйце стане пухкішим. А додане до збитих яєць молоко та вершки збагатять яєчню.
За 2-3 хвилини до того, як яєчня буде готова, варто додати туди сир, трави або будь-які інші улюблені добавки. Далі розтопіть жир на середньому вогні, перш ніж заливати яйця. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте перемішувати яєчну суміш. Так яєчня, за словами АльСаваф, стане більш вершковою. Насамкінець, зніміть яйця з вогню, коли вони ще трохи неготові. АльСавваф пояснює, що залишкове тепло сковороди доготує яєчню.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...