Китайський спосіб вирощування розсади - помідори будуть міцнішими і не хворітимуть

Останнім часом з’явилося багато інформації про китайський спосіб вирощування помідорів. Експерти кажуть, що плоди виростуть міцними, а розсада не буде схильною до хвороб, передають Патріоти України.

По суті, китайський спосіб українці в народі називають живцюванням.

Крок 1. Підготовка

Для посіву обирають лише найбільше насіння, попередньо загартовуючи його у стимуляторі.

До речі, городники радять проростити насіння перед посадкою. Слід підготувати мішечок із марлі, покласти у нього насіння та опустити у теплу воду. Замочувати насіння понад 12 годин не рекомендують – воно може зіпсуватися. Міняти воду потрібно кожні чотири години.

Крок 2. Посадка

Найкраще саджати насіння у ємності за схемою 4 см на 2 см.

  1. Розкладіть насіння
  2. Обприскайте його водою
  3. Присипте насіння ґрунтом
  4. Накрийте посіви плівкою

Також слід звернути увагу на сприятливі для посіву дні за місячним календарем.

Крок 3. Загартовування

На ніч томати переносять у місце з нижчою температурою (приблизно на 4-5° C). Можна просто переставляти ємність ближче до вікна.

Крок 4. Пікірування

Саме у пікіруванні полягає основна особливість китайського методу. По суті, це не пікірування, а живцювання. Щойно розсада проросте і з’явиться 2-4 листочки, їх зрізають нижче семидольних листків, залишаючи в ґрунті кореневу систему і пеньок.

Крок 5. Пророщення

Пророщувати живці радять у воді або у ґрунті. Городники все-таки більше рекомендують землю. Справа в тому, що коріння помідорів росте дуже швидко і може сплутатися у воді.

Після цього, зазвичай у травні, розсаду, вирощену за китайським методом, висаджують у теплиці.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...