Лайфхак для справжніх господинь: Як приготувати фаршировану курку

Кулінарний експерт Григорій Герман поділився неймовірним рецептом запеченої курки в програмі "Ранок з Україною". Телеведучий розповів про всі хитрощі й тонкощі приготування страви, яка стане прикрасою будь-якого столу, передають Патріоти України.

"Однією з найпопулярніших страв на святкових столах українців є запечена курка. Сьогодні я дам вам новий фантастичний рецепт найсмачнішої в світі фаршированої курки, це буде несподівано, але просто і доступно!" – зазначив телеведучий.

Фарширована курка від Григорія Германа

Інгредієнти

  • Курка – 1,5 кг
  • Печериці – 100 г
  • Панірувальні сухарі – 150 г
  • Бекон – 100 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Копчена паприка, петрушка

Спосіб приготування

  1. Спочатку треба підготувати фарш. Гриби нарізати і обсмажити на сковороді з додаванням олії. Поки гриби готуються, нарізати цибулю, бекон і часник, відправити на сковорідку.
  2. Готову начинку викласти в окрему миску і змішати з панірувальними сухарями. Це допоможе фаршу залишитися ароматним і соковитим.
  3. Далі слід взяти форму для запікання, покласти на неї курку і нафарширувати.
  4. Випікати курку в розігріту до 180 градусів піч на 25 хвилин, а після стежити за готовністю.

Порада від Григорія Германа: щоб отримати ідеальну скоринку, треба змішати вершкове масло з копченою паприкою, обережно пальцями відокремити шкіру від м'яса і змастити масляною сумішшю курку під шкірою. А також намазати маслом всю тушку. Крім того, Григорій Герман радить обмотати фольгою курячі ніжки, щоб вони не згоріли, а крильця трохи загорнути під курку. А ще можна обкласти курку грибами, які доповнять страву ароматом.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...