Лайфхак для справжніх господинь! Як випрати махрові рушники, щоб вони стали м'якими та пахли свіжістю

Махрові рушники відразу після покупки та при перших використаннях радують своєю м'якістю. Однак часті прання призводять до того, що тканина грубішає та стає жорсткою. Комусь подобається такий ефект масажу для тіла. А тим, кого ці зміни не тішать, треба звернути на хитрощі, які повернуть рушникам колишню ніжність, передають Патріоти України.

Не можна відправляти махрові рушники до забитої пральної машинки. Вони повинні добре виполіскуватися, тому барабан, в якому вони перуться, слід заповнювати тільки наполовину. Тоді волокна тканини можуть розправитися.

Бажано прати рушники окремо від інших речей – на них може бути фурнітура, яка зашкодить тканині. Важливо використовувати не звичайний, а рідкий пральний порошок. Гелева речовина краще вимивається з волокон і вони залишаться м'якими.

Ідеальна температура для прання рушників – 40 градусів. Вибирайте звичайну програму. Після прання поставте рушники на полоскання і додайте трохи кондиціонеру.

Якщо використовувати спеціальні кульки для збивання ворсу, рушники залишаться пухнастими. Якщо спеціальних під рукою немає – сміливо використовуйте звичайні тенісні м'ячики.Махрові рушники потрібно сушити звичайним способом – на сушарці. Не можна використовувати для цього батареї. Також небажано відправляти їх під пряме сонячне проміння. Перед сушінням мокрі рушники потрібно трохи струсити, щоб волокна розпушилися

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...