Лайфхак для справжніх господинь! Як випрати махрові рушники, щоб вони стали м'якими та пахли свіжістю

Махрові рушники відразу після покупки та при перших використаннях радують своєю м'якістю. Однак часті прання призводять до того, що тканина грубішає та стає жорсткою. Комусь подобається такий ефект масажу для тіла. А тим, кого ці зміни не тішать, треба звернути на хитрощі, які повернуть рушникам колишню ніжність, передають Патріоти України.

Не можна відправляти махрові рушники до забитої пральної машинки. Вони повинні добре виполіскуватися, тому барабан, в якому вони перуться, слід заповнювати тільки наполовину. Тоді волокна тканини можуть розправитися.

Бажано прати рушники окремо від інших речей – на них може бути фурнітура, яка зашкодить тканині. Важливо використовувати не звичайний, а рідкий пральний порошок. Гелева речовина краще вимивається з волокон і вони залишаться м'якими.

Ідеальна температура для прання рушників – 40 градусів. Вибирайте звичайну програму. Після прання поставте рушники на полоскання і додайте трохи кондиціонеру.

Якщо використовувати спеціальні кульки для збивання ворсу, рушники залишаться пухнастими. Якщо спеціальних під рукою немає – сміливо використовуйте звичайні тенісні м'ячики.Махрові рушники потрібно сушити звичайним способом – на сушарці. Не можна використовувати для цього батареї. Також небажано відправляти їх під пряме сонячне проміння. Перед сушінням мокрі рушники потрібно трохи струсити, щоб волокна розпушилися

Несподіваний кулінарний лайфхак: Навіщо класти на деко бананову шкірку при запіканні м’яса

субота, 11 травень 2024, 10:08

Запікання в духовці – один з найпопулярніших варіантів термічної обробки м’яса. Однак перед тим, як викласти м’ясні шматочки на деко, варто скористатися одним маловідомим лайфхаком. Йдеться про використання бананової шкірки. Досвідчені кулінари давно д...

Чи дійсно яйця корисні для здоровʼя людини: відповідь лікаря

субота, 11 травень 2024, 9:57

Яйця – універсальний продукт, який можна споживати як самостійно, так і додавати як інгредієнт під час приготування різних страв. Яйця мають певну поживну цінність, а особливо білок. Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, що калорійність яєць...