Лайфхак для водіїв! Як швидко прибрати лід з лобового скла авто й не подряпати його - кращі способи

Зимовий ранок, на вулиці мороз, ви, як завжди, поспішаєте, вибігаєте з дому - а у дворі на вас чекає обмерзла машина. І ви починаєте комплекс заходів під назвою "розморозь до того, як запізнишся", передають Патріоти України.

Але як ти тут не викручуйся, а поки не розморозиш скло в машині, нікуди не поїдеш. Є різні способи, як позбутися обмерзання лобового скла, але не всі вони хороші, а деякі краще і зовсім не використовувати. Як прибрати лід з лобового скла так, щоб не пошкодити його - розповідаємо нижче. Отже, перше правило бувалих водіїв: очищати лобове скло від льоду потрібно ненасильницьким способом.

Як відігріти лобове скло від льоду за допомогою пічки

Перше, що спадає на думку - завести і прогріти машину. Якщо в машині є електрообігрів скла, то воно розморозиться за пару хвилин. Якщо немає - включаємо пічку й режим обдуву "на скло". Поступово скло прогріється, і лід розтане.

Якщо автомобіль має систему автоматичного клімат-контролю, то вона сама включає вентилятор на повну і направляє весь потік повітря на лобове скло.

Порада: не використовуйте при цьому "двірники", які, швидше за все, примерзли до скла - так можна спалити запобіжник; "двірники" краще відразу вимкнути. І не ганяйте склоочисники, як тільки скло почало відтавати - ви просто моментально зіпсуєте гумки на "двірниках". Талий лід сам поступово сповзе з лобового скла.

Як прибрати лід зі скла автомобіля омивачем або спиртом

Очистити лобове скло від льоду можна і за допомогою спеціального засобу для зняття обмерзання, яке ефективно при -25°С. Але, як ми вже проговорили раніше, примерзлими до скла "двірниками" користуватися не варто. Тому радимо залити засіб від обмерзання не тільки в омивач, але і в звичайний розпилювач: поки автомобіль гріється і розморожує скло з внутрішньої сторони, розбризкайте рідину на лобове скло ззовні.

Якщо спеціальної рідини від обмерзання немає - беріть спирт, підійде навіть медичний. Його також слід розбризкати на лобове скло, це прискорить процес відтавання.

Як позбутися від обмерзання лобового скла за допомогою ковдри

Обмерзанню лобового скла можна запобігти й потім не морочитися з його чищенням. Просто накрийте скло з вечора спеціальним покриттям, а якщо такого немає, то можна взяти тонкий брезент, старе покривало або вовняну ковдру.

А щоб до скла не примерзали "двірники" досвідчені автолюбителі радять між ними і склом вставити сірникові коробки, а потім накрити скло. Вранці зняли покриття, коробки витягли, прогріли машину - і вперед.

Як не потрібно прибирати лід з лобового скла

Є кілька способів очищення лобового скла від обмерзання, якими користуються чимало водіїв. Але ми радимо:

  • Не використовуйте для лобового скла шкребок

Шкребок підходить для очищення бічного та заднього скла, але лобове скло краще ним не чистити. Лобове скло виготовлене з триплексу - це міцний багатошаровий матеріал, але його легко подряпати.

  • Не використовуйте оцет

Часто зустрічаються поради розбризкувати на скло з вечора суміш оцту з водою, щоб воно не замерзало. Ми не радимо цього робити: не забувайте, що оцет - це кислота, і якщо вона потрапить на лакофарбову поверхню, то може зіпсувати її.

  • Ніякої гарячої води

Ні в якому разі не поливайте лобове скло ззовні гарячою водою - у результаті температурного шоку отримаєте на склі тріщини.

Джерело: УНІАН

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...