У спеку дуже хочеться випити чогось холодного, але цього робити не варто. Холодний напій може швидше нагріти, ніж охолодити. Це відбувається через те, що холодний напій заважає механізму потовиділення, і тіло починає зберігати більше тепла. Про це розповіла "Аргументам і фактам" лікар-дієтолог харчування та біотехнології, кандидат медичних наук Наталія Денисова, зазначають Патріоти України.
"Гарячий напій у спеку стимулює процес виділення поту, а це ключовий механізм, який наш організм використовує для охолодження. Тому жителі Середньої Азії звикли втамовувати спрагу гарячим чаєм. Іншими словами, в жарку погоду гарячий напій допоможе вам охолодитися краще, ніж холодний", - розповіла лікар.
Також експерт повідомила, який чай допоможе втамувати спрагу в спеку. "Пару раз в день можна пити чай. Краще-зелений. Це хороший антиоксидант і засіб, який допомагає відновлювати гідратацію. Але чай не може замінити повністю весь обсяг води. Крім того, кофеїн, що міститься в чаї, стимулює виведення рідини і заважає відновленню водного балансу організму при жаркій погоді", - зазначила медик.
За словами Денисової, найкраще втамовувати спрагу звичайною злегка прохолодною водою. Крижана вода або інші напої з льодом ускладнюють природний процес всмоктування харчових речовин при перетравленні їжі.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...