Помітно покращує стан: Лікар назвала чай, який можна пити в спеку, щоб охолодитися

У спеку дуже хочеться випити чогось холодного, але цього робити не варто. Холодний напій може швидше нагріти, ніж охолодити. Це відбувається через те, що холодний напій заважає механізму потовиділення, і тіло починає зберігати більше тепла. Про це розповіла "Аргументам і фактам" лікар-дієтолог харчування та біотехнології, кандидат медичних наук Наталія Денисова, зазначають Патріоти України.

"Гарячий напій у спеку стимулює процес виділення поту, а це ключовий механізм, який наш організм використовує для охолодження. Тому жителі Середньої Азії звикли втамовувати спрагу гарячим чаєм. Іншими словами, в жарку погоду гарячий напій допоможе вам охолодитися краще, ніж холодний", - розповіла лікар.

Також експерт повідомила, який чай допоможе втамувати спрагу в спеку. "Пару раз в день можна пити чай. Краще-зелений. Це хороший антиоксидант і засіб, який допомагає відновлювати гідратацію. Але чай не може замінити повністю весь обсяг води. Крім того, кофеїн, що міститься в чаї, стимулює виведення рідини і заважає відновленню водного балансу організму при жаркій погоді", - зазначила медик.

За словами Денисової, найкраще втамовувати спрагу звичайною злегка прохолодною водою. Крижана вода або інші напої з льодом ускладнюють природний процес всмоктування харчових речовин при перетравленні їжі.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...