Лише спробуйте! Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона м’яка. Щоб цього домогтися, потрібно знати кілька простих правил.

Подробиці

Основне правило – не смажити печінку надто довго. Навіть на малому вогні цей субпродукт зробиться жорстким, якщо його смажити понад 0,5 години. Тому спочатку потрібно обсмажити цибулю майже до готовності, а вже тільки тоді додавати печінку. Печінка готова тоді, коли при проколюванні виділяється прозорий сік. Тоді її потрібно знімати з вогню.

Ще однією умовою м’якості є нарізання печінки великими шматками. Як би ви не різали – кубиками чи смужками, шматки мають бути досить великими, приблизно як сірникова коробка.

Жорсткості печінці, особливо свинячої та телячої, надають не видалені плівки. Пташину печінку можна не очищати.

А от мити печінку треба всяку, причому в холодній воді. Також при смаженні печінку слід часто помішувати.

Варто знати! Мольфар назвав подарунки, які ніколи не можна дарувати і приймати, аби не накликати біду

п’ятниця, 12 грудень 2025, 18:58

Існують речі, які ніколи не варто дарувати іншим та приймати як подарунок. Вони можуть забрати з вас енергію та принести неприємності і біду. Про це розповів український мольфар Максим Гордєєв, передають Патріоти України. Неправильно обрані подарунки м...

Треба кілька хвилин! Оберіть свічку - цей тест покаже, яка ви людина

п’ятниця, 12 грудень 2025, 18:50

Існує безліч методів, що допомагають краще пізнати себе, але найпростішими й найцікавішими залишаються тести інтуїтивного вибору. Вони базуються на тому, як емоції та підсвідомі реакції впливають на щоденні рішення. Перший імпульс, який виникає в момен...