Лише спробуйте! Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона м’яка. Щоб цього домогтися, потрібно знати кілька простих правил.

Подробиці

Основне правило – не смажити печінку надто довго. Навіть на малому вогні цей субпродукт зробиться жорстким, якщо його смажити понад 0,5 години. Тому спочатку потрібно обсмажити цибулю майже до готовності, а вже тільки тоді додавати печінку. Печінка готова тоді, коли при проколюванні виділяється прозорий сік. Тоді її потрібно знімати з вогню.

Ще однією умовою м’якості є нарізання печінки великими шматками. Як би ви не різали – кубиками чи смужками, шматки мають бути досить великими, приблизно як сірникова коробка.

Жорсткості печінці, особливо свинячої та телячої, надають не видалені плівки. Пташину печінку можна не очищати.

А от мити печінку треба всяку, причому в холодній воді. Також при смаженні печінку слід часто помішувати.

Це справді працює! Як розігнати метаболізм, якщо встала вага

неділя, 26 січень 2025, 12:30

Чим вищий рівень метаболізму, тим більше калорій витрачаєте у стані спокою. Щоб зрушити стрілки терезів з мертвої точки, є кілька хитрощів, які допоможуть подолати плато в схудненні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Найпростіший спосіб п...

Корисний лайфхак: Як відрізнити солодкі мандарини від кислих

неділя, 26 січень 2025, 12:12

Звичайно, ніхто не має сумнівів в солодкості мандаринки, якщо спробувати її на смак. Але ж проблема полягає в тому, що не всі дають куштувати. Розглядати мандарини можна довго, але от зрозуміти, які ж вони на смак, — може бути складно, передають Патріо...