Лише спробуйте! Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона м’яка. Щоб цього домогтися, потрібно знати кілька простих правил.

Подробиці

Основне правило – не смажити печінку надто довго. Навіть на малому вогні цей субпродукт зробиться жорстким, якщо його смажити понад 0,5 години. Тому спочатку потрібно обсмажити цибулю майже до готовності, а вже тільки тоді додавати печінку. Печінка готова тоді, коли при проколюванні виділяється прозорий сік. Тоді її потрібно знімати з вогню.

Ще однією умовою м’якості є нарізання печінки великими шматками. Як би ви не різали – кубиками чи смужками, шматки мають бути досить великими, приблизно як сірникова коробка.

Жорсткості печінці, особливо свинячої та телячої, надають не видалені плівки. Пташину печінку можна не очищати.

А от мити печінку треба всяку, причому в холодній воді. Також при смаженні печінку слід часто помішувати.

Це може бути цінна підказка! Психологічний тест, який допоможе прийняти рішення

вівторок, 2 грудень 2025, 18:12

Іноді, коли проблема здається безвихідною, наш вибір може підказати правильний шлях. Цей тест пропонує подивитися на чотири кольорові картки - жовту, зелену, синю та рожеву - і помітити, яка з них привернула вашу увагу першою, передають Патріоти Україн...

Перше, що ви бачите на цьому фото, розкриє правду про вашу особистість

вівторок, 2 грудень 2025, 17:10

Перше, на чому зупиняється ваш погляд, не випадкове - на нього впливає підсвідомість. Саме тому цей простий візуальний тест може підказати, які риси приховані в характері, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України. На зображенні за...