Лише спробуйте! Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона м’яка. Щоб цього домогтися, потрібно знати кілька простих правил.

Подробиці

Основне правило – не смажити печінку надто довго. Навіть на малому вогні цей субпродукт зробиться жорстким, якщо його смажити понад 0,5 години. Тому спочатку потрібно обсмажити цибулю майже до готовності, а вже тільки тоді додавати печінку. Печінка готова тоді, коли при проколюванні виділяється прозорий сік. Тоді її потрібно знімати з вогню.

Ще однією умовою м’якості є нарізання печінки великими шматками. Як би ви не різали – кубиками чи смужками, шматки мають бути досить великими, приблизно як сірникова коробка.

Жорсткості печінці, особливо свинячої та телячої, надають не видалені плівки. Пташину печінку можна не очищати.

А от мити печінку треба всяку, причому в холодній воді. Також при смаженні печінку слід часто помішувати.

Це варто знати! Як надмірне сидіння шкодить вашому тілу

субота, 27 грудень 2025, 18:15

Довгі години перед комп’ютером, домашні офіси без зручних крісел і мінімум руху стали новою реальністю сучасного світу. Лікарі попереджають про небезпечні наслідки малорухливого способу життя, передають Патріоти України. Звичка тривалого сидіння може в...

Це не кава! Популярний напій підвищує кров’яний тиск швидше за сіль

субота, 27 грудень 2025, 17:45

Енергетичні напої здатні піднімати артеріальний тиск швидше і різкіше, ніж сіль. Основні інгредієнти - кофеїн, гуарана та гіркий апельсин (синефрин) - стимулюють серцево-судинну систему, викликаючи викид адреналіну та різке звуження судин, передають Па...