Користувач китайського порталу WeChat перерахував чотири головні небезпечні помилки під час миття посуду. За його словами, такі процедури провокують розмноження бактерій і ще більше забруднюють кухонне начиння, передають Патріоти України.
Експерт стверджує, що на брудній губці мешкають 19 видів патогенів, серед яких смертельно небезпечні – кишкова паличка, сальмонела, золотистий стафілокок та кандида біла. За словами користувача WeChat, за один тиждень на новій губці легко накопичується до 2,2 мільярда бактерій, які можуть спричинити різні захворювання. Тому її потрібно регулярно змінювати.
Також експерт рекомендує користуватися кількома губками окремо для кожної поверхні. Їх важливо висушувати, провітрювати, регулярно обдавати окропом, а також міняти щонайменше раз на два тижні.
Ще одне правило – не складати брудні тарілки стопкою одна на одну. Таким чином забруднюється дно посуду, що збільшує час його миття. Насамперед користувач WeChat радить промити менш брудний посуд і окремо очищати ємності з-під сирого м'яса.
Важливо зливати воду і витирати чисте кухонне начиння насухо перед тим, як скласти його в шафу. Це правило експерт аргументує тим, що у залишках води розмножаться бактерії, а якщо вода застоюється у металевому посуді, то його покриє іржа.
І насамкінець, користувач WeChat рекомендує дезінфікувати столові прилади. Достатньо прокип'ятити їх протягом десяти хвилин.
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...
Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...