Може навіть вибухнути! Чим категорично не можна мити мікрохвильову піч

Щоб швидко розігріти їжу, всі використовують дуже зручну і просту мікрохвильову піч. Але потрібно пам'ятати, що не всі продукти можна розігрівати в ній, а ще потрібно знати, як правильно мити, щоб вона не згоріла і служила довго.

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, чим категорично не можна мити мікрохвильову піч і, що в ній не можна готувати та гріти.

Поради від експертів:

1. Не заливайте водою нагрівальні елементи, щоб почистити мікрохвильову піч від нагару, використовуйте мінімум рідини.

2. Не застосовуйте меламінові або металеві губки, які можуть завдати шкоди "начинкам" НВЧ.

3. Не можна використовувати миючі засоби, що містять абразивні (чистячий порошок) та отруйні речовини. Вони можуть роз'їсти поверхню мікрохвильової печі.

Що не можна гріти в мікрохвильовій печі:

1. Не можна включати мікрохвильову піч порожньою.

2. Не можна користуватися металевим посудом та посудом з металевим напиленням або малюнком.

3. Не можна готувати продукти більше за вказаний час. Дотримуйтесь інструкцій, інакше ваша страва загориться. Тверді продукти перед приготуванням слід проткнути виделкою або зубочисткою, щоб вони не вибухнули всередині мікрохвильової печі.4. Не можна готувати перші страви, а також не можна використовувати піч для смаження продуктів в олії, тому що контролювати температуру в такому випадку дуже складно і є великий ризик того, що олія загориться.

5. Не можна варити яйця в мікрохвильовій печі.

6. Не можна розігрівати продукти у закритих банках, зокрема консерви – можуть вибухнути.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...