Може викликати нудоту та галюцинації: Експерт назвала спецію, з якою потрібно бути обережними

Може викликати нудоту та галюцинації. Експерт назвала спецію, з якою потрібно бути обережними

Мускатний горіх - це популярна спеція, яка використовується для надання аромату стравам, а також у випічці. Але з нею потрібно бути дуже обережними, і не додавати в їжу у великих кількостях. Про небезпеку мускатного горіха для здоров'я розповіла в Telegram експерт із харчування Наталія Мазурик, передають Патріоти України.

Що відомо про мускатний горіх

Мускатний горіх – це прянощі, які отримують з кісточок мускатного горіха. Вони надають пікантного смаку першим і другим стравам, випічці, десертам, безалкогольним та алкогольним коктейлям.

Продукт містить вітаміни А, С, Е та групи В, мінеральні елементи, елеміцин, міристицин, сафрол, антиоксиданти, пектини, сапоніни, крохмаль, клітковину, ефірні олії, що і зумовлює його властивості. Слід врахувати, що у меленій спеції корисні речовини частково руйнуються.

Проте мускатний горіх може спричинити нудоту та галюцинації. Це відбувається через вміст міристицину, який впливає на нервову систему.

Фахівці рекомендують додавати до 0,1 грама мускатного горіха на порцію. Крім того, пряність не можна вживати при індивідуальній непереносимості, серйозних психічних розладах, вагітності (може спровокувати викидень) та грудному вигодовуванні, а також малюкам молодше 3 років. Старшим дітям цілком можна давати випічку з пряністю.

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...