Може викликати пожежу! Які речі не можна брати у авто під час спеки

Коли автомобіль стоїть на сонці, температура у салоні може піднятись до 60 градусів. Деякі речі при такій спеці вибухають, загоряються, плавляться або псуються, і тоді водій може постраждати від травм чи отруєння. Про те, які речі краще не тримати у авто під час спеки, розповіла блогерка Master driver у соцмережі TikTok, передають Патріоти України.

Блогерка, яка спеціалізується на автомобільній тематиці та має понад 700 тис. прихильників, розповіли про шість звичних речей, які стають небезпечними при зростанні температури. Вона рекомендує позбутись їх з салону автомобіля. Щоб довести небезпеку, у відео вмонтовано кілька кадрів з вибухами та пожежами, які стались через ці предмети. Головна причина неприємних наслідків — спирт та інші вогненебезпечні речовини. Якщо ж ідеться про продукти, то джерело небезпеки — розмноження хвороботворних бактерій, ідеться на відео.

Які речі не можна тримати у спеку в авто?

  1. Запальничка може вибухнути при температурі 60 градусів, яка подекуди буває у салонах авто під час спеки. На корпусі виробу можна на власні очі побачити надпис, що проблеми виникають після нагрівання до 50 градусів. Блогерка пояснила, що при підвищенні температури газ у запальничці розширюється і може рознести кабіну.
  2. Газовані напої небезпечні відразу з двох причин. По-перше, якщо їх потрясти, вони наповняться газом і пляшка може вибухнути при нагріванні. По-друге, якщо прозору посудину залишити на сонці в середині салону, то рідина перетвориться на лінзу, сконцентрує сонячні промені і розплавить, наприклад, передню панель.
  3. Зволожуючий спрей може вибухнути через накопичення газів.
  4. Парфуми можуть загорітись, бо містять спирт.
  5. Павербанки небезпечні тим, що вибухають при нагріванні. Особливо небезпечні неякісні не брендовані вироби, наголосила блогерка.
  6. Їжа та ліки при перебуванні на сонці псуються або пліснявіють, пояснюється на відео. Тому їх ні в якому разі не можна лишати у розжареному авто, чути на відео.

"Якщо у вас є ці шість речей у вашій машині, викиньте їх геть негайно", — підсумувала Master driver.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...