Може зіпсувати урожай! Ніколи не підживлюйте цим цибулю

Цибулю відносять до тієї городини, усі частини якої вживають у їжу. Тому важливо, щоби вся рослина була здоровою і насиченою поживними речовинами. Однак, неправильний підхід до підживлення цибулі може зіпсувати щонайменше одну з її частин - пір’я або ж саму цибулину, а то й увесь урожай, передають Патріоти України.

Погані та небезпечні добрива

Не підуть на користь овочу різноманітні варіанти трав’яних відварів та настоїв. Особливо невдалим вибором стане кропива. Вона занадто посилює ріст пір’я і нічим не буде корисною цибулинам.

Надмір азотного добрива псує всю рослину одразу. Зелена цибуля від цього стає ламкою та менш соковитою, а підземна частина втрачає смак.

Перегній – поганий вибір на етапі висаджування цибулі у ґрунт. Він не здатний забезпечити овочу достатню кількість калію, фосфору та інших поживних речовин. Через це цибулини виростуть маленькими та будуть погано зберігатись. Тож перегній радять вносити у землю заздалегідь – за 1-2 місяці до висаджування рослин.

Нашатирний спирт – ще одна невдала речовина для обробки цибулі. Він обпалює всю підземну частину рослини, що може безповоротно зіпсувати урожай.

Які добрива підуть цибулі на користь

Хороші мінеральні добрива для овочу можна отримати, змішавши карбамід (10 грамів), суперфосфат (30 грамів) та хлористий калій (5 грамів) на відро води. Такої кількості має вистачити на квадратний метр грядки. Це підживлення добре вносити на ранній стадії розвитку рослини, а також наприкінці червня.

За два тижні після першого внесення добрив, описаних у попередньому пункті, добре підживити цибулю нітрофоскою. На 10 літрів води знадобиться 2 столових ложки речовини.

Можна також виготовити сухі добрива на основі золи. На дві склянки сухої маси потрібно додати одна чайну ложку червоного меленого перцю та 1 чайну ложку тютюнового пилу. Цю суміш рівномірно розподіляють по грядці цибулі.

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...