Мистецтво жити: У чому користь мандаринів і як їх правильно вибрати

Вперше в Європу мандарини завезли на початку 19 століття, а батьківщиною фрукта вважають Китай.

Вічнозелене дерево Мандарин відносять до роду Цитрусових. Солодкі плоди мандаринового дерева легко очистити від шкірки, це виділяє мандарин серед інших цитрусових. Мандарини їдять у свіжому вигляді, додають у фруктові та овочеві салати, а також роблять мандариновий сік, варення і цукати, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

Мандарини дозрівають в листопаді-грудні. Мандарин найвідоміша культура цитрусових в Індії, Південній Кореї, Китаї і Японії. Також дерева вирощують в Єгипті, Алжирі, Туреччині, Азербайджані, Бразилії, Іспанії та інших країнах.

Корисні властивості мандаринів

У м'якоті мандарина містяться органічні кислоти, цукри, аскорбінова кислота, тіамін, рутин і фітонциди. У шкірці фрукта присутня велика кількість ефірних масел. Калорійність мандарина становить 53 ккал.

Мандарини є прекрасним джерелом вітаміну С. У осінньо-зимовий період дуже важливо поповнювати запаси вітамінів для підтримки імунітету.

Вживання мандаринів підвищує апетит, покращує обмінні процеси організму, має загальнозміцнювальну і антимікробну дію.

Незважаючи на значну користь мандаринів, надмірне вживання може викликати алергічні реакції. Мандарини не рекомендують їсти при гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку і при запальних захворюваннях кишечника.

Як вибрати хороші мандарини?

В першу чергу потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд фруктів. Шкірка повинна бути цільною без вм'ятин і гниття.

Стиглі мандарини повинні бути рівномірного кольору, але не варто купувати мандарини, якщо шкірка неприродно блищить.

Мандарини також можна вибрати по країні-виробнику. Іспанські мандарини солодкі, насиченого оранжевого кольору з кісточками. Такі мандарини дуже легко чистити.

Турецькі мандарини світло-помаранчеві, без кісточок, але з кислуватим смаком.

Солодкі, соковиті і без кісточок мандарини з Марокко. Їх легко знайти по яскравому, насиченому червоному кольорі.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...