Мистецтво жити: У чому користь мандаринів і як їх правильно вибрати

Вперше в Європу мандарини завезли на початку 19 століття, а батьківщиною фрукта вважають Китай.

Вічнозелене дерево Мандарин відносять до роду Цитрусових. Солодкі плоди мандаринового дерева легко очистити від шкірки, це виділяє мандарин серед інших цитрусових. Мандарини їдять у свіжому вигляді, додають у фруктові та овочеві салати, а також роблять мандариновий сік, варення і цукати, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

Мандарини дозрівають в листопаді-грудні. Мандарин найвідоміша культура цитрусових в Індії, Південній Кореї, Китаї і Японії. Також дерева вирощують в Єгипті, Алжирі, Туреччині, Азербайджані, Бразилії, Іспанії та інших країнах.

Корисні властивості мандаринів

У м'якоті мандарина містяться органічні кислоти, цукри, аскорбінова кислота, тіамін, рутин і фітонциди. У шкірці фрукта присутня велика кількість ефірних масел. Калорійність мандарина становить 53 ккал.

Мандарини є прекрасним джерелом вітаміну С. У осінньо-зимовий період дуже важливо поповнювати запаси вітамінів для підтримки імунітету.

Вживання мандаринів підвищує апетит, покращує обмінні процеси організму, має загальнозміцнювальну і антимікробну дію.

Незважаючи на значну користь мандаринів, надмірне вживання може викликати алергічні реакції. Мандарини не рекомендують їсти при гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку і при запальних захворюваннях кишечника.

Як вибрати хороші мандарини?

В першу чергу потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд фруктів. Шкірка повинна бути цільною без вм'ятин і гниття.

Стиглі мандарини повинні бути рівномірного кольору, але не варто купувати мандарини, якщо шкірка неприродно блищить.

Мандарини також можна вибрати по країні-виробнику. Іспанські мандарини солодкі, насиченого оранжевого кольору з кісточками. Такі мандарини дуже легко чистити.

Турецькі мандарини світло-помаранчеві, без кісточок, але з кислуватим смаком.

Солодкі, соковиті і без кісточок мандарини з Марокко. Їх легко знайти по яскравому, насиченому червоному кольорі.

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...