На це запитання ви точно не знаєте відповіді: Чому ковбасу ріжуть навскіс

Важко уявити наше життя без найрізноманітніших ковбас. Цей продукт часто є у нашому холодильнику. З питанням якості ковбаси ми вже розібралися, тепер поговоримо про спосіб нарізки. Чи звертали ви увагу, що часто і в магазинах, і на святкові столи ковбасу нарізають навскіс? Разом із ТСН розповімо чому, передають Патріоти України.

Чому ковбасу розрізають навскіс — легенда

Існує жартівлива легенда, що в черевику одного м’ясника завелася миша і він пішов працювати з босою ногою. Під час роботи він не міг зосередитись і нарізав ковбасу навскіс. Виявилося, що така ковбаса виглядає привабливіше, ніж нарізана скибочками. Тому продукт почали нарізати тільки таким чином.

Справжні причини нарізки ковбаси навскіс

По-перше, це зручніше. М’ясо легше поділяється на частини, ковбаса не розвалюється на частини та не втрачає форму. До того ж нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса має привабливіший вигляд і на неї звертають увагу покупці. До того ж завдяки косому зрізу краще оцінити якість товару, його склад.

Також таким чином додатково створюється ефект, ніби ковбаса більша, ніж є насправді. Наприклад, для одного бутерброду вистачить 1-2 нарізаних навскіс скибок. А от якщо різати рівно, то продукту знадобиться більше.

Також вважається, що смак нарізаних під кутом продуктів відчувається краще завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. До того ж це один зі способів економії — тонкі скибочки під кутом дозволяють "розтягнути" задоволення від ковбаси надовше.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...