Найсмачніша яєчня - французька техніка, яка надасть ресторанного шику вашому перекусу

Багато людей віддають перевагу яєчні на сніданок - це швидка і легка у приготуванні їжа. Однак при неправильному приготовані яйця виділять зайву рідину та стануть гумовими, передають Патріоти України.

Як пише Daily meal, існує французька техніка, яка допоможе отримати кремову та однорідну текстуру. Ключ до отримання ідеальних яєць — зменшити вогонь і дати їм трохи більше часу.

Зазначається, що повільне приготування має велике значення. Це надає більше контролю над текстурою. Ви можете навіть додати молоко, воду чи вершки, якщо дотримаєтесь головного правила.

За словами знаменитого французького шеф-кухаря Жака Пепена, суть цієї техніки полягає у тому, щоб запобігти переварюванню яєць. Для цього готуйте їх на середньо-слабкому вогні і безперервно помішуйте протягом усього процесу приготування. Також можна або готувати на водяній бані або періодично знімати сковорідку з вогню й не давати яйцям перегрітися. Усі три методи працюють, хоча останній буде швидший. Приготування на слабкому вогні може розтягнутися на 20 хвилин.

Коли яйця майже готові, Жак Пепін прибирає їх з вогню і додає більш холодний інгредієнт, щоб зупинити приготування. Зокрема, це може бути якийсь соус чи навіть декілька столових ложок збитих яєць.

Безперервне помішування ж потрібне для утворення дрібної, ніжної маси. Вона відрізняється від звичної, більш твердої консистенції.

Деякі можуть злякатися, чи безпечно їсти такі яйця. Для цього треба дотриматись двох правил:

  • перед приготуванням ретельно вимийте їх у мильній воді;
  • переконайтесь, що яйця на сковорідці досягнуть температури 68,3 градусів. Згідно з рекомендаціями FDA це гарантує їхню безпечність.

Подавати цю яєчню завжди краще гарячою або розігрітою за потребою.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...