Наслідки можуть бути сумні: Що буде, якщо пити каву на голодний шлунок

Пити каву на голодний шлунок не завжди є хорошою ідеєю, і це може вплинути на ваш організм різними способами. Ось кілька можливих наслідків, передають Патріоти України.

  1. Збільшення кислотності шлунка: Кава стимулює вироблення шлункової кислоти. Якщо ви п'єте її на голодний шлунок, це може спричинити подразнення слизової оболонки шлунка, що іноді веде до печії або болю в животі.
  2. Підвищення рівня кортизолу: Кава стимулює вироблення гормону стресу — кортизолу. На голодний шлунок рівень кортизолу вже може бути вищим, і кави ще більше підвищує його рівень, що може призвести до відчуття тривоги, нервозності або навіть до перепадів настрою.
  3. Ризик проблем із травленням: Кофеїн може стимулювати вироблення шлункової кислоти, і якщо шлунок порожній, це може призвести до дискомфорту, здуття або навіть до розвитку гастриту чи виразки при постійному вживанні.
  4. Погіршення засвоєння поживних речовин: Кава на голодний шлунок може заважати ефективному засвоєнню поживних речовин з їжі, яку ви з'їсте після кави. Вона може порушити процеси травлення, знижуючи рівень заліза або інших важливих мікроелементів.
  5. Зниження рівня цукру в крові: Після кави на порожній шлунок може відбутися різке підвищення рівня цукру в крові, що потім знизить його рівень, викликаючи почуття втоми або голоду через кілька годин.

Щоб зменшити ризики, рекомендується пити каву після їжі або хоча б з невеликою закускою. Якщо ви п'єте каву на голодний шлунок і відчуваєте дискомфорт, спробуйте змінити звичку та побачити, чи покращиться самопочуття.

Такого ви точно не знали! Для чого потрібне потовщення на кабелі вашого ноутбука

неділя, 1 червень 2025, 7:30

Що це за дивна річ і чому вона завжди присутня на всіх зарядних кабелях сучасних ноутбуків, розповіли в статті msn.com. Це невелике потовщення називається феритовий сердечник, або феритова кулька, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Якщо го...

Секрет досвідчних господинь! Навіщо при варінні рису додають у каструлю ложку молока

неділя, 1 червень 2025, 7:14

Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України. Зазвичай у каструлю ...