Домашній суп із галушками - це справжній хіт української кухні. Вариться такий супчик недовго, а пишні й апетитні галушки збільшуються у розмірах і набухають у ньому прямо на очах. Страва виходить ситною й апетитною, зазначають Патріоти України
Загалом існує безліч варіацій цього супу. Головним компонентом є, звісно ж, галушки. Бульйон можна готувати з будь-якого м'яса. Також у суп входить стандартний набір овочів і зелень, а наявність крупи не обов'язкова.
Інгредієнти для галушок
Інгредієнти для супу
Спочатку потрібно зварити бульйон. Коли м'ясо трішки покипить, зібрати піну. Додати в бульйон 1 дрібно порізану цибулину. Після того, як м'ясо буде готове, вкинути картоплю й варити до готовності.
Тим часом можна зробити засмажку. Дрібно нарізати цибулю, моркву потерти на дрібній тертці. На розігріту сковорідку налити трішки олії та столову ложку вершкового масла. Обсмажити цибулю й моркву.
Паралельно робимо самі галушки. Для цього розбиваємо яйце в кілька ложок борошна, додаємо дрібку солі, вливаємо трохи води або молока й замішуємо густе тісто. Потім тісто слід скачати в кулю, від якої відщипувати шматочки тіста та опускати їх у суп. Робити це треба хвилин за 5-10 до закінчення варіння супу з галушками.
За 5 хвилин до готовності супу додати засмажку. Поперчити, посолити, додати спеції та зелень за смаком. Вимкнути вогонь, дати страві настоятися 10 хвилин. І можна подавати суп з галушками до столу, наприклад, із домашньою сметаною.
Інгредієнти для супу
Інгредієнти для тіста
Для начинки у галушки
Насамперед слід зварити курячий бульйон. Додати картоплю й посолити. А також тим часом зробити засмажку з моркви та цибулі.
Приготування галушок. Борошно змішати з сіллю, яйцем та водою, замісити тісто. Залишити його на 20 хвилин. Поділити тісто на 3 частини і з кожної частини розкачати тонкий пласт. М'яке масло змішати з часником та кропом. Змастити масляною сумішшю розкачане тісто, посолити. Скачати щільні рулетики, добре защипнути, після чого нарізати їх на галушки.
Вкинути до супу засмажку та галушки, варити 5-7 хвилин. Додати спеції. Вимкнути вогонь і додати до супу кріп.
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...
Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...