Котлети - багатьма улюблена ситна страва. За порадами шеф-кухарів, для котлет краще вибирати жирніше м'ясо, або просто додати в фарш трохи сала. А ще не варто переборщувати зі спеціями - вистачить чорного меленого перцю і солі, передають Патріоти України.
Досвідчені господині роблять це для поліпшення смакових якостей котлет. Таким чином класичний смак страви набуває нового відтінку. Додавати в фарш треба сиру добре протерту або подрібнену картоплю.
Крім того, котлети з картоплею відмінно тримають форму. Але в цьому випадку використовувати краще не сиру картоплю, а варену - саме вона буде "скріплюючим" інгредієнтом.
Якщо у вас фарш трохи "водянистий", то і в цьому випадку можна використовувати картоплю. Щоб позбутися рідкої консистенції фаршу, додайте в нього подрібнену варену картоплю у співвідношенні дві середні картоплини на кілограм м'яса.
Як не дивно, в котлетний фарш можна додавати ці інгредієнти разом. Саме кулінари радять додавати їх, оскільки картопля "відповідає" за соковитість, а хліб - за пишність. Спочатку в фарш додати трохи білого хліба, попередньо вимоченого в молоці, а потім - мілконатерту картоплю.
Якщо ви хочете зробити котлети менш калорійними, в складі можна замінити хліб сирою картоплею. Для котлет з картоплею на сковороді потрібні:
Добре подрібнити цибулю, натерти на середній тертці картоплю і викласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, додати роздавлений часник. Все добре перемішати і вибити фарш. Зробити котлети і обваляти в паніровці або борошні. Обсмажувати на сковороді на повільному вогні під кришкою з двох сторін, поки котлети не будуть готові.
Готувати котлети таким способом буде трохи швидше, ніж на сковороді. Вам знадобляться:
Почистити і натерти картоплю на крупній тертці, подрібнити цибулю, пропустити через прес зубчики часнику і з'єднати з фаршем. Хліб замочити в теплому молоці на кілька хвилин, потім віджати і теж покласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, і все добре перемішати. Вибити фарш і приступити до формування котлет. Деко змастити маслом і викласти сире блюдо. У заздалегідь розігріту духовку поставити деко з сирим продуктом на півгодини, потім трохи прикрутити вогонь і випікати ще 20 хвилин.
Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...
Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.