Навіщо додавати в котлети терту картолю? Пошкодуєте, що не знали

Котлети - багатьма улюблена ситна страва. За порадами шеф-кухарів, для котлет краще вибирати жирніше м'ясо, або просто додати в фарш трохи сала. А ще не варто переборщувати зі спеціями - вистачить чорного меленого перцю і солі, передають Патріоти України.

Навіщо в котлети додають картоплю - прості лайфхаки

Досвідчені господині роблять це для поліпшення смакових якостей котлет. Таким чином класичний смак страви набуває нового відтінку. Додавати в фарш треба сиру добре протерту або подрібнену картоплю.

Крім того, котлети з картоплею відмінно тримають форму. Але в цьому випадку використовувати краще не сиру картоплю, а варену - саме вона буде "скріплюючим" інгредієнтом.

Якщо у вас фарш трохи "водянистий", то і в цьому випадку можна використовувати картоплю. Щоб позбутися рідкої консистенції фаршу, додайте в нього подрібнену варену картоплю у співвідношенні дві середні картоплини на кілограм м'яса.

Що краще додати в котлети хліб чи картоплю - порада кулінарів

Як не дивно, в котлетний фарш можна додавати ці інгредієнти разом. Саме кулінари радять додавати їх, оскільки картопля "відповідає" за соковитість, а хліб - за пишність. Спочатку в фарш додати трохи білого хліба, попередньо вимоченого в молоці, а потім - мілконатерту картоплю.

Котлети з картоплею замість хліба - простий рецепт на сковороді

Якщо ви хочете зробити котлети менш калорійними, в складі можна замінити хліб сирою картоплею. Для котлет з картоплею на сковороді потрібні:

  • півкіло свинячого фаршу;
  • дві картоплини;
  • одне яйце;
  • головка цибулі;
  • зубчик часнику;
  • борошно/панірувальні сухарі;
  • сіль і перець.

Добре подрібнити цибулю, натерти на середній тертці картоплю і викласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, додати роздавлений часник. Все добре перемішати і вибити фарш. Зробити котлети і обваляти в паніровці або борошні. Обсмажувати на сковороді на повільному вогні під кришкою з двох сторін, поки котлети не будуть готові.

Котлети з тертою картоплею в духовці - рецепт і покрокове приготування

Готувати котлети таким способом буде трохи швидше, ніж на сковороді. Вам знадобляться:

  • кілограм фаршу;
  • три великих сирих картоплини;
  • одна цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • 200 мл молока;
  • два шматки білого хліба;
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Почистити і натерти картоплю на крупній тертці, подрібнити цибулю, пропустити через прес зубчики часнику і з'єднати з фаршем. Хліб замочити в теплому молоці на кілька хвилин, потім віджати і теж покласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, і все добре перемішати. Вибити фарш і приступити до формування котлет. Деко змастити маслом і викласти сире блюдо. У заздалегідь розігріту духовку поставити деко з сирим продуктом на півгодини, потім трохи прикрутити вогонь і випікати ще 20 хвилин.

Швидко та легко! Смажені огірки до картоплі чи м’яса

субота, 18 травень 2024, 11:14

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені огірки схожі на смак молодих обсмажених цукіні. Така страва ідеально урізноманітнить ваше пісне меню. А ще воно підійде тим, хто слідкує за своєю фігурою! Огірки візьміть свіжі, з тонкою...

5 поширених помилок про схуднення: чому не варто вірити

субота, 18 травень 2024, 10:41

очаток шляху до схуднення може супроводжуватися різними помилковими уявленнями, які часто призводять до нереалістичних очікувань. Щоб досягти успішного і стійкого зниження ваги, важливо розвінчати ці міфи. News Bytes розповів про кілька найпоширеніших ...