
Котлети - багатьма улюблена ситна страва. За порадами шеф-кухарів, для котлет краще вибирати жирніше м'ясо, або просто додати в фарш трохи сала. А ще не варто переборщувати зі спеціями - вистачить чорного меленого перцю і солі, передають Патріоти України.
Досвідчені господині роблять це для поліпшення смакових якостей котлет. Таким чином класичний смак страви набуває нового відтінку. Додавати в фарш треба сиру добре протерту або подрібнену картоплю.
Крім того, котлети з картоплею відмінно тримають форму. Але в цьому випадку використовувати краще не сиру картоплю, а варену - саме вона буде "скріплюючим" інгредієнтом.
Якщо у вас фарш трохи "водянистий", то і в цьому випадку можна використовувати картоплю. Щоб позбутися рідкої консистенції фаршу, додайте в нього подрібнену варену картоплю у співвідношенні дві середні картоплини на кілограм м'яса.
Як не дивно, в котлетний фарш можна додавати ці інгредієнти разом. Саме кулінари радять додавати їх, оскільки картопля "відповідає" за соковитість, а хліб - за пишність. Спочатку в фарш додати трохи білого хліба, попередньо вимоченого в молоці, а потім - мілконатерту картоплю.
Якщо ви хочете зробити котлети менш калорійними, в складі можна замінити хліб сирою картоплею. Для котлет з картоплею на сковороді потрібні:
Добре подрібнити цибулю, натерти на середній тертці картоплю і викласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, додати роздавлений часник. Все добре перемішати і вибити фарш. Зробити котлети і обваляти в паніровці або борошні. Обсмажувати на сковороді на повільному вогні під кришкою з двох сторін, поки котлети не будуть готові.
Готувати котлети таким способом буде трохи швидше, ніж на сковороді. Вам знадобляться:
Почистити і натерти картоплю на крупній тертці, подрібнити цибулю, пропустити через прес зубчики часнику і з'єднати з фаршем. Хліб замочити в теплому молоці на кілька хвилин, потім віджати і теж покласти в фарш, вбити яйце, посолити, поперчити, і все добре перемішати. Вибити фарш і приступити до формування котлет. Деко змастити маслом і викласти сире блюдо. У заздалегідь розігріту духовку поставити деко з сирим продуктом на півгодини, потім трохи прикрутити вогонь і випікати ще 20 хвилин.
Наш спосіб життя значною мірою впливає на здоров’я серця. Деякі звички здаються безпечними, але насправді повільно руйнують серцево-судинну систему, передають Патріоти України. 1. Недостатній сон Хронічне недосипання підвищує ризик високого тиску, ожи...
Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...