Навіщо кидати лимон у воду при варінні яєць - лайфхак досвідчених господарок

Багато господинь вже починають готуватися до світлого свята Великодня. Адже треба знайти рецепт найсмачнішої паски, підготувати барвники для яєць - це лише мала частина клопоту, передають Патріоти України.

Але тут проблеми можуть підкрастись непомітно. Справа в тому, що фарба ляже ідеально тільки в тому випадку, якщо у вас буде добре зварене яйця, а шкаралупа не трісне. Але ж яйце може тріснути будь-якої хвилини.

Як зварити яйця, щоб вони не луснули

Все просто: щоб шкаралупа не тріснула, вам необхідно додати у воду при варінні часточку лимона або трохи лимонного соку. Температура води не відіграє ролі, все одно сік лимона вбереже шкаралупу від "травм".

До речі, за допомогою такого лайфхака можна досягти того, що під час очищення яєць шкаралупа з них просто злітатиме. Таким чином ви вб’єте двох зайців. Після варіння яєць гарячу воду потрібно змити і залити продукт холодною водою. За кілька хвилин її потрібно буде поміняти.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...