Названо найгірше місце для Wi-Fi роутера в квартирі - ставити девайс категорично заборонено

Wi-Fi роутер - незмінний атрибут будь-якої квартири, будинку або офісу. Зазвичай його ставлять там, куди вдалося протягнути кабель, але насправді до питання розміщення роутера варто поставитися уважніше, оскільки роутер можна ставити не у всіх кімнатах. Від його розміщення безпосередньо залежить якість сигналу, передають Патріоти України.

Де і як повинен стояти вай фай роутер

Маршрутизатор повинен знаходитися в місці, яке є найдоступнішим для кожної кімнати або для більшості з них. Варто брати до уваги кількість стін, які можуть зашкодити якості сигналу. Особливо це стосується бетонних стін - вони добре поглинають сигнал, внаслідок чого він проходить значно гірше.

Для максимальної швидкості слід тримати девайс вертикально і не класти його на бік. Антени повинні завжди бути в позиції до верху, що дозволить добре передавати і приймати сигнал.

Wi-Fi роутери краще ставити на великій висоті, оптимальний варіант - розмістити пристрій на висоті в 1,5-2 метра. В основному сучасні ґаджети мають кріплення для стін.

Роутер схильний до нагрівання та навіть перегрівання. Експерти не рекомендують розміщувати пристрій біля батареї або в місці, яке погано провітрюється.

Також роутерам краще не перебувати поруч з ще якоюсь електротехнікою. Якщо у вас два Wi-Fi роутера, то для коректної роботи кожного з них рекомендується їхня робота на різних частотах. Наприклад, перший на частоті 2,4 Ггц, а другий – 5 Ггц.

Найгірше місце для Wi-Fi роутера

Ніколи не слід ставити маршрутизатор в кухні, це найгірше місце в квартирі для роутера. Справа в тому, що сигнал може легко перерватися через вплив інших кухонних приладів - мікрохвильовки, холодильника, електрочайника, мультиварки.

Де не можна ставити роутер в квартирі

Wi-Fi роутер не можна ставити біля дзеркал або акваріумів, оскільки вони можуть заважати сигналу, що виходить від маршрутизатора. Чи можна ставити роутер поруч з телевізором? Ні, не можна - ані поруч, ані безпосередньо на ньому.

Блокування сигналу також може статися, якщо поставити пристрій в шафу. Під час новорічних свят не варто тримати Wi-Fi роутер занадто близько до ялинки. Це може мати серйозний вплив на швидкість роботи інтернету.

Чи можна ставити роутер в спальні

Wi-Fi роутери поширюють електромагнітне і радіочастотне випромінювання. Тому спальня - не найкраще місце для девайса, інакше ви будете постійно піддаватися надмірному впливу електромагнітного і радіочастотного випромінювання. Причому чим ближче роутер до вас, тим сильніше вплив, що може негативно позначитися на здоров'ї.

Які проблеми можуть виникнути, якщо спати поруч з роутером:

  • порушення метаболізму глюкози в мозку;
  • порушення клітинного метаболізму;
  • тиннитус, який ще називається дзвоном у вухах;
  • проблеми з пам'яттю;
  • порушення сну.

Таким чином, відповідаючи на питання, чи можна спати в кімнаті, де стоїть роутер, відповідь буде - ні. В цілому, краще зберігати безпечну відстань від маршрутизатора Wi-Fi: близько 8-12 метрів залежно від його потужності.

Чи можна тримати роутер постійно включеним

Деякі вимикають роутер на ніч, але насправді в цьому немає сенсу, оскільки він не отримає життєво важливих оновлень. Водночас раз на місяць корисно перезавантажувати девайс, це допоможе уникнути багатьох проблем.

Джерело: Главред

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...