Риба є багатим джерелом необхідних поживних речовин. Як пише pinkvilla.com, риба містить високоякісний білок, незамінні жирні кислоти та інші необхідні добавки, які зроблять ваш раціон корисним та поживним, передають Патріоти України.
Згідно з рекомендаціями фахівців, вживання риби 2-3 рази на тиждень пов'язане з більш низьким ризиком ішемічної хвороби серця та інших хронічних захворювань.
Як зазначив доктор Аллен Конрад, риба має високу біологічну цінність, оскільки містить всі 10 незамінних амінокислот:
"Такі продукти необхідні для росту та відновлення... Спробуйте включити рибу у свій щоденний раціон, особливо якщо ви регулярно займаєтесь фізичними вправами".
Також, амінокислоти, які містяться в рибі, довели свою ефективність у зниженні розвитку хронічних елементів, що призводять до раку, діабету 2 типу і серцево-судинних проблем.
Ось деякі з найорисніших риб, які потрібно сміливо включати до свого раціону:
Оселедець. Містить жирні кислоти омега-3 і вітамін D. Доведено, що вживання оселедця корисно для зниження ризику серцево-судинних захворювань і смертності, депресії та раку.
Лосось. Багатий на довголанцюгові поліненасичені жирні кислоти омега, які виявилися вельми корисними для здоров'я. Було доведено, що лосось знижує артеріальний тиск, серцеві аритмії, запальні реакції, а також покращує здоров'я мозку, серцево-судинної системи та розвиток сітківки.
Сардина. Дуже багате джерело незамінного і функціонального аргініну, який служить будівельним блоком для 20 білків. Ще сардини містять кальцій, калій, магній, цинк, залізо та інші поживні речовини, які можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань.
Атлантична скумбрія. Багата на білок і добре збалансована незамінними амінокислотам, містить довголанцюгові жирні кислоти омега-3, жиророзчинні вітаміни (вітамін Е і вітамін D) і легкозасвоювані білки.
Тунець. Відпрацьоване масло тунця містить довгий ланцюг омега-3-6 жирних кислот, які, як доведено мають великий потенціал для здоров'я в зниженні різних захворювань.
Сиг. Порція м'яса сига у 150 г може забезпечити 40-50% щоденного споживання нежирного білка і менше 10% споживання жиру. Крім того, сиг має низький вміст ліпідів і збагачений необхідними мінералами.
Окунь. Завдяки поживній цінності окуня з нього можна витягувати риб'ячий жир омега-3 для різних цілей.
Риба-меч. Багата на селен, який, як доведено, нейтралізує вплив ртуті. Селен захищає тканини мозку від окисного пошкодження та виконує багато інших життєво важливі функції.
Минтай. Доведено, що минтай складається з білків і пептидів, що володіють біологічною активністю. Було визнано, що білки минтая сприяють боротьбі з ожирінням, антихолестерином, зниженням рівня глюкози в крові, гіпертрофією скелетних м'язів і антиалкогольним жировим гепатозом, а також можуть бути корисні для вагітних жінок.
Райдужна форель (мікіжа). Можна вживати регулярно, щоб отримати оптимальну поживну користь від жирних кислот омега-3 без ризику для здоров'я.
Морська риба. Багате джерело кальцію, фосфору, заліза і жиру. Морепродукти в цілому довели свій захист від серцево-судинних захворювань, а також сприяють розвитку плоду і дитини.
Кобія. Завдяки чудовій якості і меншій кількості кісток визнана однією з кращих риб для вживання.
Тілапія. Друга за популярністю риба в світі. Важливе джерело білків і довголанцюгових омега-жирних кислот, які запобігають серцевим захворюванням, порушенням серцевого ритму та психічним розладам.
Медики назвали один тривожний симптом, за появи якого варто негайно відмовитися від кави. Це тремтіння в руках. Як пояснюють лікарі, тремтіння може свідчити про перенасичення організму кофеїном. Адже ця речовина є потужним стимулятором, який за передоз...
Українським автовласникам варто негайно перевірити багажник — відтепер відсутність аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки може коштувати не лише штрафу, а й водійського посвідчення або навіть арешту. Про це повідомило видання Uamotors, переда...