Названо найнебезпечніший режим прання, яким користуються майже всі

Виявляється режим "швидке прання", який так любить більшість з нас, небезпечний. Експерти у клінінгу та ремонті пральних машин розповіли чому, передають Патріоти України.

Сучасні пральні машинки пропонують багато функцій для прання білизни. Можливість вибору температури, потужності обертів віджиму та повторне полоскання. Проте багато хто в рамках економії найчастіше обирає режим "швидке прання" - проте це не тільки один із найкорисніших режимів, та ще й найнебезпечніший.

Справа в тому, що прання найчастіше відбувається за температури 30 градусів. В іншому випадку це правильно з багатьох причин - і в питаннях екології та економії електроенергії, але за короткої стрики це зовсім не про ефективність.

При холодній температурі та малій кількості часу прання миючий засіб (порошок або капсула) може просто до кінця не розчинитись. Найчастіше 10 хвилин прання та 5 хвилин віджиму недостатньо для того, щоб вимити весь порошок з одягу, не кажучи вже про плями

Адже це несе серйозну небезпеку здоров'ю, особливо дитячому. У результаті це загрожує не тільки шкірною алергією, а й респіраторними захворюваннями, астмою і так далі.

У більш старих моделях пральних машин, яким би коротким не було "швидке прання", процес полоскання завжди займав 30 хвилин. І експерти з хімчистки та ремонтники машинок зазначають, що це правильно, адже тільки так є можливість вимити весь порошок.

Сучасне коротке прання чудово підійде, якщо речі потрібно освіжити - "простірнути". Для цього іноді навіть не потрібно використовувати миючі засоби, достатньо додати крапельку для полоскання або різні еко-продукти: шикакай (мильний горіх) або мильний корінь.

Також можна запустити коротке прання, а потім поставити додатковий процес полоскання. Але це зовсім логічно. Краще обрати професійне чищення залежно від виду тканини та сили забруднення речей

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...