Кисломолочний сир - це джерело великої кількості поживних речовин та вітамінів. До того ж, продукт є основою для багатьох традиційних страв, які люблять дорослі та діти. І саме таким великим попитом користуються недобросовісні виробники. Тому у споживачів є ризик придбати підробку, передають Патріоти України.
Що можуть додавати у кисломолочний сир, для збільшення об'єму
Це може бути крохмаль. рослинні жири, крейда, сода. Усі ці компоненти можуть приховати несвіжість продукту, додають привабливого вигляду. За допомогою них можна зекономити на виробництві.
Чим заміняють молочний жир
Головний шкідливий компонент підробленого сиру – це пальмова олія. Вона є основним замінником молочного жиру. Додавання такого компоненту ніяк не регулюється, тому кількість визначити неможливо.
Як відрізнити якісний та натуральний сир від підробки:
Кількість молочнокислих бактерій
Допустимий показник – це не нижче 1х10 "6 ДЕЕ на 1 грам;
Склад
Підробка не включатиме характерні для натурального товару компоненти. Тому на поганому сирі будуть вказані лише молочні продукти, а також закваску. Якщо побачите у складі пепсин та хлористий кальцій – не переймайтесь. Для натурального сиру це характерні компоненти.
Термін придатності
Натуральний сир зберігає свіжість 3-5 діб. Найякісніший зберігається до 36 годин.
Найкорисніше запекти рибу в духовій шафі. Цього принципу дотримуються всі спеціалісти, складаючи меню для схуднення чи дієти. Але не завжди риба, приготована таким чином виходить смачною та соковитою. Якщо ви припустились при готуванні певних помилок,...
Християни східного обряду 21 січня за новим стилем вшановує пам'ять двох святих на ім'я Максим - преподобного Максима Сповідника та Максима Грека, а також мучеників Анастасія та Неофіта. За старим стилем у цю дату згадували святого Омеляна. У суворі мо...