Не дайте себе обдурити! Як відрізнити натуральний сир від підробки: ТОП-6 хитрощів

Кисломолочний сир - це джерело великої кількості поживних речовин та вітамінів. До того ж, продукт є основою для багатьох традиційних страв, які люблять дорослі та діти. І саме таким великим попитом користуються недобросовісні виробники. Тому у споживачів є ризик придбати підробку, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що має бути в складі натурального сиру. Також про те. як відрізнити якісний продукт від фальсифікату.

Що можуть додавати у кисломолочний сир, для збільшення об'єму

Це може бути крохмаль. рослинні жири, крейда, сода. Усі ці компоненти можуть приховати несвіжість продукту, додають привабливого вигляду. За допомогою них можна зекономити на виробництві.

Чим заміняють молочний жир

Головний шкідливий компонент підробленого сиру – це пальмова олія. Вона є основним замінником молочного жиру. Додавання такого компоненту ніяк не регулюється, тому кількість визначити неможливо.

Як відрізнити якісний та натуральний сир від підробки:

Кількість молочнокислих бактерій

Допустимий показник – це не нижче 1х10 "6 ДЕЕ на 1 грам;

Склад

Підробка не включатиме характерні для натурального товару компоненти. Тому на поганому сирі будуть вказані лише молочні продукти, а також закваску. Якщо побачите у складі пепсин та хлористий кальцій – не переймайтесь. Для натурального сиру це характерні компоненти.

Термін придатності

Натуральний сир зберігає свіжість 3-5 діб. Найякісніший зберігається до 36 годин.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...