Не дайте себе обдурити! Як відрізнити натуральний сир від підробки: ТОП-6 хитрощів

Кисломолочний сир - це джерело великої кількості поживних речовин та вітамінів. До того ж, продукт є основою для багатьох традиційних страв, які люблять дорослі та діти. І саме таким великим попитом користуються недобросовісні виробники. Тому у споживачів є ризик придбати підробку, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що має бути в складі натурального сиру. Також про те. як відрізнити якісний продукт від фальсифікату.

Що можуть додавати у кисломолочний сир, для збільшення об'єму

Це може бути крохмаль. рослинні жири, крейда, сода. Усі ці компоненти можуть приховати несвіжість продукту, додають привабливого вигляду. За допомогою них можна зекономити на виробництві.

Чим заміняють молочний жир

Головний шкідливий компонент підробленого сиру – це пальмова олія. Вона є основним замінником молочного жиру. Додавання такого компоненту ніяк не регулюється, тому кількість визначити неможливо.

Як відрізнити якісний та натуральний сир від підробки:

Кількість молочнокислих бактерій

Допустимий показник – це не нижче 1х10 "6 ДЕЕ на 1 грам;

Склад

Підробка не включатиме характерні для натурального товару компоненти. Тому на поганому сирі будуть вказані лише молочні продукти, а також закваску. Якщо побачите у складі пепсин та хлористий кальцій – не переймайтесь. Для натурального сиру це характерні компоненти.

Термін придатності

Натуральний сир зберігає свіжість 3-5 діб. Найякісніший зберігається до 36 годин.

Бережіться! ТОП-5 ознак, що хтось таємно отримав контроль над вашим смартфоном

понеділок, 8 грудень 2025, 12:30

Смартфон давно перетворився на особистий сейф із листуванням, фото, паролями та банківськими додатками, тож для зловмисників він - цінніша здобич, ніж ноутбук. Одна необережна дія, підозрілий застосунок чи клік по фішинговому посиланню можуть відкрити ...

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...