Кисломолочний сир - це джерело великої кількості поживних речовин та вітамінів. До того ж, продукт є основою для багатьох традиційних страв, які люблять дорослі та діти. І саме таким великим попитом користуються недобросовісні виробники. Тому у споживачів є ризик придбати підробку, передають Патріоти України.
Що можуть додавати у кисломолочний сир, для збільшення об'єму
Це може бути крохмаль. рослинні жири, крейда, сода. Усі ці компоненти можуть приховати несвіжість продукту, додають привабливого вигляду. За допомогою них можна зекономити на виробництві.
Чим заміняють молочний жир
Головний шкідливий компонент підробленого сиру – це пальмова олія. Вона є основним замінником молочного жиру. Додавання такого компоненту ніяк не регулюється, тому кількість визначити неможливо.
Як відрізнити якісний та натуральний сир від підробки:
Кількість молочнокислих бактерій
Допустимий показник – це не нижче 1х10 "6 ДЕЕ на 1 грам;
Склад
Підробка не включатиме характерні для натурального товару компоненти. Тому на поганому сирі будуть вказані лише молочні продукти, а також закваску. Якщо побачите у складі пепсин та хлористий кальцій – не переймайтесь. Для натурального сиру це характерні компоненти.
Термін придатності
Натуральний сир зберігає свіжість 3-5 діб. Найякісніший зберігається до 36 годин.
Горіхи - надзвичайно корисний для організму продукт, особливо волоські, як найпоширеніші в наших краях. Щоправда, багато їсти їх не слiд через велику калорійність - 30 грам цілком достатньо, радить кардіолог Наталія Циганкова, передають Патріоти Україн...
Незалежно від того, дбаєте ви про них чи ні, білі тарілки з часом неминуче втрачають свій гарний блиск, з’являються непривабливі чорні плями, а також подряпини. Але будьте впевнені: є ефективні способи розв'язати цю проблему та очистити посуд до блиску...