Не купуйте це! Лікар вказав на абсолютно неефективні ліки - токсичні і коштують дорого

Препарат Мелітор, який призначають при депресіях і розладах сну, не має доведеної ефективності. Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив медик Євген Скрипник, передають Патріоти України.

Препарат Мелітор не працює

Ліки, основною речовиною яких є агомелатин, абсолютно не допомогають при боротьбі з депресією, безсонням і не мають протитривожного ефекту, зазначає лікар. До того ж їх ціна "кусається".

"Антидепресант, як мені здається, майже без антидепресивного ефекту. Як снодійний препарат, також ефект мінімальний. Протитривожного ефекту немає (хоча в інструкції і не вказано). Коштує дорого. Гепатотоксичний", - повідомив доктор. Скрипник навів аргументи марності даного препарату.

"Період напіввиведення 1-2 години - яким чином за цей час може бути якийсь ефект? В інструкції до препарату написано, що перед призначенням потрібно визначити рівень трансміназ (печінкові проби) в крові! Потім через 3 тижні, через 6 тижнів, через 12 тижнів, через 24 тижні - повторювати! Хто робить?"- запитує медик.

У США заборонений, а ВООЗ не рекомендує

У США Мелітор взагалі не дозволений для використання, FDA (Управління з продовольства і медикаментів США) так і не дали дозволу на використання на фармринку США. ВООЗ також не включили його в списки для лікування депресій, зазначив Скрипник.

Для чого призначають

В інструкції до препарату сказано, що Агомелатин - атиповий антидепресант, рекомендований при епізодах великої депресії дорослим пацієнтам. Використовується також при терапії та профілактиці депресивних епізодів біполярного розладу.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, що приносить вам справжнє щастя

середа, 24 квітень 2024, 16:15

Цінності - це ті принципи, ті найважливіші ідеали, які дають сенс нашому життю і допомагають нам вистояти у важкі часи, передають Патріоти України. Психологічний тест допоможе вам зрозуміти, що ви цінуєте в житті, і що приносить вам відчуття щастя і з...

Що заважає вашому щастю? Цей тест у картинці визначить життєву перешкоду

середа, 24 квітень 2024, 15:14

Ми протягом усього життя стикаємося з різними проблемами, і постійно чогось нам не вистачає. Психологічний тест у картинці визначить, що заважає вашому щастю, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і виберіть тварину, яка вам найбільше спо...