Використання надколотого або тріснутого посуду часто викликає побоювання і забобони серед багатьох людей. Ми зберігаємо і використовуємо ці предмети навіть не замислюючись, чи можна їсти з такого посуду. А шкоди від нього, очевидно, більше, ніж користі. Насправді варто уникати такого посуду, повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.
Причин, чому не можна пити з кухля із тріщиною і чому не можна їсти з посуду зі сколами, називають одразу кілька.
1. Безпека та гігієна.
Надколотий посуд може стати джерелом бактерій. У тріщинах і сколах накопичується бруд і мікроби, які складно видалити звичайною мийкою. Це може призвести до харчових отруєнь.
2. Ризик травм.
Відколи на посуді можуть бути гострими, що збільшує ризик порізів під час використання або миття.
3. Порушення цілісності.
Посуд із тріщинами може несподівано зруйнуватися під час використання, особливо під час контакту з гарячою їжею або рідиною.
Багато релігій, духовних практик і народних повір'їв розглядають битий посуд у будинку як щось негативне.
1. Погана енергетика.
Існує повір'я, що надколотий посуд накопичує негативну енергію, яка може передаватися їжі та її споживачам.
2. Символізм втрати та бідності.
У деяких культурах пошкоджений посуд асоціюється з бідністю і невдачею, символізуючи втрати і нестабільність у житті.
3. Провісник сварок і конфліктів.
Є віра в те, що використання тріснутого посуду може призвести до сварок і розбіжностей серед домочадців.
Коли ви п’єте чай із шоколадом, на артеріальний тиск можуть впливати кілька активних речовин, зокрема кофеїн, теобромін і теїн (той самий кофеїн у чаї). Ось що відбувається, передають Патріоти України.
Оселедець - один з найулюбленіших продуктів на столі українців. Його додають до салатів, подають із цибулею, картоплею чи просто як закуску. Але не кожен такий продукт у магазині є безпечним. Який оселедець краще оминати та як вибрати гарний - читайте ...