Не накличте біду! Чому не можна використовувати надколотий посуд - причини та забобони

Використання надколотого або тріснутого посуду часто викликає побоювання і забобони серед багатьох людей. Ми зберігаємо і використовуємо ці предмети навіть не замислюючись, чи можна їсти з такого посуду. А шкоди від нього, очевидно, більше, ніж користі. Насправді варто уникати такого посуду, повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.

Практичні причини

Причин, чому не можна пити з кухля із тріщиною і чому не можна їсти з посуду зі сколами, називають одразу кілька.

1. Безпека та гігієна.

Надколотий посуд може стати джерелом бактерій. У тріщинах і сколах накопичується бруд і мікроби, які складно видалити звичайною мийкою. Це може призвести до харчових отруєнь.

2. Ризик травм.

Відколи на посуді можуть бути гострими, що збільшує ризик порізів під час використання або миття.

3. Порушення цілісності.

Посуд із тріщинами може несподівано зруйнуватися під час використання, особливо під час контакту з гарячою їжею або рідиною.

Народні прикмети та забобони

Багато релігій, духовних практик і народних повір'їв розглядають битий посуд у будинку як щось негативне.

1. Погана енергетика.

Існує повір'я, що надколотий посуд накопичує негативну енергію, яка може передаватися їжі та її споживачам.

2. Символізм втрати та бідності.

У деяких культурах пошкоджений посуд асоціюється з бідністю і невдачею, символізуючи втрати і нестабільність у житті.

3. Провісник сварок і конфліктів.

Є віра в те, що використання тріснутого посуду може призвести до сварок і розбіжностей серед домочадців.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...