Ніж, залишений на столі у нічну добу, здавна вважався вісником бід і нещасть. Існує багато народних повір’їв, які попереджають про небезпеку, передають Патріоти України.
Господиням радили ввечері прибирати зі столу брудний посуд та у жодному разі не лишати на видноті ніж – краще заховати його в кухонну шафку.
Суть повір’я
Перш за все, варто зупинитися на історичних аспектах. Для наших пращурів захований ніж вважався заходом безпеки. У минулому люди жили без надійний дверей, без замків та іноді навіть без скляних вікон, тому у хату міг легко проникнути недруг, використавши ніж як зброю.
Вже потім прикмета набула більш широкого змісту. За повір’ям, забутий на столі ніж вважався передвісником сімейних сварок. Між подружжям чи дітьми могли виникнути суперечки.
Чому треба ховати на ніч ніж
Дехто вірить, що, не прибравши на ніч ніж, господиня накликає на дім хвороби. Є також трактування про те, що це може стати причиною безсоння чи поганого сну з кошмарами.
Максимально містична прикмета стосується домовика. За народними віруваннями, залишений на ніч ніж розлютить домовика, і в оселі можуть почати відбуватися неприємні речі: від зникнення предметів до проблем зі здоров’ям. Домовика радять задобрити, залишивши на видноті ласощі чи цукерки.
Загалом найбільша кількість забобонів пов’язана саме з гострими предметами та з темним часом доби. Народна мудрість стверджує, що не слід виносити на ніч сміття, позичати гроші, лишати у раковині немитий посуд.
Тож краще йти спати, маючи чисту оселю, прибрані тарілки та захований ніж. Експерти впевнені, що це притягне в дім щастя, достаток і благополуччя.
Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...